KORISNI SAVJETI

Nova ljubavna pravila ovoga proljeća

17.03.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Dosta ti je jadikovke na bezbrojnim kavama nad svojom tužnom ljubavnom sudbinom i želiš uzeti stvar u svoje ruke? Nekoliko korisnih savjeta kojih smo se prisjetili mogli bi ti biti od velike pomoći

Prilikom rješavanja nekog problema prvo treba definirati što ga uzrokuje. Neke stvari možda stvaraju nepremostive teškoće kad je u pitanju tvoj ljubavni status, a uopće ih nisi svjesna. Dakle, prije svega dobro razmisli o sljedećem, jer možda upravo to koči tvoj put ka romansi, otkriva Seventeen.

1.Sviđa ti se već mjesecima (ili možda godinama) isti dečko, no ništa se ne događa. Ne pokazuje nikakve znakove da si mu draga i da bi se želio zbližiti s tobom. Već si puno postavila pitanje je li s tobom nešto nije u redu, no stvar je možda, ma koliko to grubo zvuči, da taj dečko jednostavno nije za tebe. Zato radije sačuvaj energiju za onog pravog.

2.Ako provodiš puno vremena s prijateljicom koja non-stop kritizira i ružno govori o dečkima, njezin negativni stav bi mogao prijeći i na tebe. Dogovori s njom odlazak u kino, u šoping, na neki koncert ili bezbrižnu šetnju gradom, a ne samo kad želiš istresti sve loše što ti je na umu o muškom spolu.

3.Ovisna si o komunikaciji putem SMS-a, Facea, Twittera, maila, Skypea i ostalih silnih komunikacijskih sredstava kojima danas raspolažemo u toj mjeri da sve manje uživaš u pravim razgovorima. Naravno, sve navedene tehnološke inovacije itekako su korisne, no to ne može zamijeniti klasično druženje. Svoje najbolje virtualne flert rečenice iskoristi za komuniciranje sa zanimljivim dečkima i u stvarnom životu, a ne samo online.

4. Ostavljaš dojam da si nesigurna i nesamostalna (a da toga nisi ni svjesna), a to je jedna od stvari koja najviše hladi dečke i odbija ih. Ako naprimjer negativno govoriš o bivšem dečku, negativno govoriš i o sebi. Time pokazuješ da nosiš 'prtljagu bivših veza' te da ti je netko treba pomoći nositi.  Ukoliko pak govoriš ružno o drugim curama, daješ do znanja da si vrlo nesigurna u sebe.

Što svakako moraš napraviti ovoga proljeća:

1.Promijeni put kojim se svaki dan vraćaš kući – tko zna, možda upravo naletiš na neke nove simpatične dečke koje dosad nisi viđala.

2.Zaboravi na sva loša ljubavna iskustva – ako si se liječila od slomljenog srca, probaj sva ta loša sjećanja izbrisati. Pošalji si mail u kojem ćeš iznijeti što ti je na duši i kad ga dobiješ – izbriši ga! Tako ćeš simbolično ukloniti sve ono što te neko vrijeme tišti.

3. Okruži se ljudima koji su pozitivni i koji nisu skloni u svemu vidjeti neki 'crnjak'. Ako imaš prijateljicu koja ima običaj zapričavati dečke koji ti se sviđaju (a poslije se pravi naivna) ili onu koja je vječito u depri, no nikad nema vremena kad ti imaš neki problem, na neko vrijeme se odvoji od njih. Pozitivna energija je zarazna stvar, zato ovoga proljeća okreni novi list i iznenadit ćeš se i sama koliko ćeš se bolje osjećati.