CENTIMETRI NISU BITNI

Odvaži se i priđi višoj curi

04.03.2009 u 11:14

Bionic
Reading

U našem se društvu još uvijek najčešće smatra da cura mora biti niža od dečka. No, što kad se tebi baš svidi cura koja je možda i za glavu viša od tebe?

Trebaš znati da ni visokim curama, baš kao niskim dečkima, nije uvijek lako. Često ih nazivaju rodama, zadirkuju da imaju noge do vrata, a uglavnom nespretno strše iz mase.

Smatra se da cura mora biti niža kako bi se dečko uz nju osjećao muževnije, no ako pokažeš da ti se sviđa cura viša od tebe, dobivaš mnogo pozitivnih bodova, a jedan od njih odnosi se na to da si hrabar i baš te briga za društvene norme koje oko tebe vladaju. Ovime također pokazuješ da imaš sasvim dovoljno samopouzdanja, što je odlična osobina.

Dakle, i ako si nizak, ali i prosječno visok, a sviđa ti se natprosječno visoka cura, ona za tebe nije nedostižna!

Nemoj je odbaciti jer je viša

Ako misliš da visoke cure uvijek žele visoke dečke, varaš se. Stoga je nemoj odbaciti sa svog popisa samo zato što je viša od tebe. Naprotiv, kod cura mnogo toga igra ulogu, primjerice osmijeh, duhovitost, ruke, guza, a visina je tek negdje pri kraju liste. Dakle, imaš li mnoge druge kvalitete koje možeš pokazati, a sigurno imaš, svakako se odvaži i priđi curoj višoj od sebe.

Pomogni joj da se opusti

Visoke cure uglavnom su naglo izrasle već u djetinjstvu i uvijek su se isticale svojom visinom. Za takvu je djevojku često napad najbolja obrana i ona neće pokazati svoje pravo lice zbog straha da ćeš je povrijediti. Zato joj pokušaj pomoći da se opusti i šalite se zajedno (ali ne na račun njezin visine). Zapravo, ponašaj se prema njoj sasvim normalno, ne dajući joj do znanja da je za tebe njezina visina nešto bitno (a zapravo i nije). Dakle, pitanja poput 'A je l' ti igraš košarku?' sasvim su out! S druge strane, daj joj kompliment vezan uz njezin osmijeh, inteligenciju i zasigurno ćeš biti netko koga će zapamtiti.

I slavne cure vole niske dečke

Jedan od zasigurno najpoznatijih primjera niskog muškarca i visoke žene su bračni par Tom Cruise i Katie Holmes. Dok je Tom bio u braku s prekrasnom Nicole Kidman, razlika u visini bila je još očitija. No, Nicole je pokazala da  visina zaista nije važna, pa je tako i njezin sadašnji suprug Kieth Urban za kojih pola glave niži od nje.

Pjevačica Janet Jackson poprilično je viša od svog supruga.

Lars Ulrich
, bubnjar slavne Metallice (170 cm) također voli visoke cure. Njegova sadašnja životna družica glumica Connie Nielsen ('Gladijator') punih je osam centimetara viša od njega, no to im niti najmanje ne smeta.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy znatno je niži od svoje nove supruge Carle.

Danny DeVito poznat je po svom niskom rastu. Supruga mu je Rhea Perlman, znatno viša od njega. Rhea je poznata kao brbljava Carla iz 'Kafića Uzdravlje'.

David Faustino
, Bud iz 'Bračnih voda', niska je rasta, a najčešće ima visoku djevojku.