NAGRADNJAČA

Tko je osvojio priručnike za ispite na državnoj maturi?

23.03.2011 u 12:00

Bionic
Reading

U izdanju Profilove biblioteke Gaudeamus objavljeni su priručnici za pripremu ispita na državnoj maturi iz obaveznih i izbornih predmeta: matematike, fizike, engleskog i njemačkog jezika, likovne umjetnosti, filozofije i psihologije, a tportal.hr i Profil vam daruju te knjige

Priručnici donose pregledno, jednostavno i praktično ponavljanje i utvrđivanje gradiva te raznovrsne zadatke s rješenjima. Svi Profilovi priručnici za maturu su usklađeni s ispitnim katalozima za državnu maturu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i potpuno prate način postavljanja pitanja na ispitu državne mature na osnovnoj i višoj razini.

Osmišljeni su da pruže temeljitu pripremu srednjoškolcima, ali da budu i podrška nastavnicima pojedinih predmeta prilikom pripremanja učenika za ispite na maturi. Oni predstavljaju bogat i raznovrstan repetitorij sveobuhvatnog srednjoškolskog znanja jer svaki od njih uz teoretski sadrži i praktični dio s pitanjima, vježbama, brojnim zadacima za ponavljanje, uvježbavanje i provjeru znanja; uputama za pisanje eseja ili primjerima zadataka s prethodnih nacionalnih ispita, a namijenjeni su učenicima gimnazija i svih vrsta srednjih škola – za samostalnu i temeljitu pripremu za državnu maturu. Sadržaj svakog priručnika donosi praktična i teoretska znanja te zadatke i za osnovnu i za višu razinu pojedinog predmeta, tako da su odlična pomoć svim učenicima koji su ovih dana započeli s pripremama za maturu.

U njihovoj pripremi sudjelovali su Profilovi autori i stručni suradnici koji su nastavnici pojedinih predmeta i koji su isprobali takav način rada u praksi. 


Priručnici će ovih dana stići na kućne adrese Katarine Katavić
(likovna umjetnost), Zvonimira Aračića (psihologija) i Zlatka Sekereša (filozofija). Čestitamo!