BEAUTY TRIKOVI

Izaberite savršeno sjenilo za oči

16.03.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Iako je dobro eksperimentirati s bojama sjenila za oči, ipak postoje stilisti koji već poznaju sve tonove i najbolje znaju što kome pristaje. Stoga ćemo danas poslušati baš njih

Dakle, uz određenu boju očiju najbolje pristaju određene nijanse sjenila. Kao što smo već napisali, uvijek možete eksperimentirati s neonskim i sličnim, pomalo divljim tonovima, no želite li se skockati za neki poseban događaj, dobro je izabrati nešto provjereno. Klasika uvijek pali, pa tako i u izboru sjenila za oči. Pogledajmo, dakle, o kakvim se savjetima radi!

Ako su vam oči zelene, isprobajte tople boje sjenila. Posebno su dobra sjenila za oči u brončanim nijansama te onima boje breskve. Boje zemlje su također super jer će doći do izražaja kontrast između njih i vaših zelenih očiju.

Ako su vam oči plave, isprobajtesiva i bijela sjenila, jer super će vam pristajati uz plave oči.  Trebali biste izbjegavati svjetlucava sjenila u debelim nanosima, mada malo blještavila ponekad neće škoditi. No ono što svakako trebate izbjegavati su plava sjenila i plave olovke za oči, kao u stilu osamdesetih.

Ako su vam oči lješnjak smeđe ili svijetlosmeđe, isprobajte sve boje! Stilisti kažu da ste prava sretnica ako imate ovakvu boju očiju jer uz nju pristaju sve nijanse sjenila! Blago vama! Ipak, želite li najbolji od najboljeg izbora, izaberite smeđe i sive tonove. Želite li ipak nešto življe, svakako nabacite sjenilo boje lavande i šljive.

Ako su vam oči čokolada smeđe – srednje smeđe, isprobajte sivu, svjetliju boju šljive i svijetloljubičastu.

Ako su vam oči tamnosmeđe, gotovo crne, isprobajte sve tonove. No najbolje će vam pristajati smokey eyes s metalik, srebrnim i zlatnim tonovima.