BUCKYBALLS

Tinejdžerica skoro umrla zbog lažnog piercinga

10.03.2011 u 08:46

Bionic
Reading

Trinaestogodišnja Lauren Garcia iz Colorada u SAD-u gotovo je umrla kada je progutala dvije magnetne kuglice koje je stavila na svoj jezik kao lažni piercing

Magnetne kuglice poznate su pod imenom buckyballs, a mogu se pronaći u trgovinama igračkama. Međutim, neki ih tinejdžeri stavljaju na jezik kako bi dobili izgled sličan piercingu. Ako se progutaju, mogu izazvati ozbiljne probleme u crijevima, pa čak i smrt. Ovo piše na kutiji u kojoj se magnetne kuglice prodaju.

Međutim, sve to nije spriječilo Lauren da ih stavi na jezik i slučajno proguta. Jedan je dan u suzama nazvala svoju majku i rekla da ima jaku bol u trbuhu. Kaže da je sasvim slučajno progutala magnete, odnosno da su samo skliznuli u grlo. Na kraju je završila na operaciji kojom su magneti izvađeni iz crijeva.

Liječnica koja je napravila operaciju kaže da bi, da Lauren nije došla na vrijeme u bolnicu, magneti, jer se privlače, napravili rupu u crijevima, što bi sigurno izazvalo njezinu smrt.

Lauren sada za kaznu mora napisati esej o svom iskustvu koji će se čitati u njezinoj školi i šire kako bi se tinejdžere upozorilo na ovaj opasan trend.