BEAUTY SAVJET

Do ljepših trepavica u par koraka

09.03.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Lijepe, duge i guste trepavice najljepši su ukras svakoga lica. Dok je neke sretnice majka priroda nagradila upravo takvim trepavicama, druge cure posežu za različitim vrstama maskara ili koriste uvijače za trepavice, kako bi postigle dojam gušćih i duljih trepavica

Tako se može činiti da zapravo i nemaš na što staviti maskaru. Ipak, nemoj očajavati. Za glamurozne događaje uvijek se možeš počastiti umjetnim trepavicama, a osim toga, možeš isprobati i ovaj narodni recept koji pospješuje rast trepavica. Pa krenimo!

Što će ti trebati?

Ricinusovo ulje

Limunova korica

Četkica (kao iz maskare)


Postupak

U malu čistu posudicu stavi nekoliko žlica ricinusovog ulja.

Sada pažljivo oguli limunovu koricu. Ne trebaš guliti cijeli limun, dovoljan je komadić od centimetar-dva. Napravi male komadiće da ti stanu u posudu. Koricu dobro operi, a potom ostavi da se posuši.

Pomiješaj ulje i koricu i ostavi nekoliko dana da se sastojci prožmu. Najbolje je ostaviti da stoji četiri dana.

Svake noći prije spavanja (naravno, nakon što si skinula šminku ukoliko je koristiš), čistom četkicom nanesi malo mješavine ricinusovog ulja i limuna na trepavice.

Ujutro isperi.

Ponavljaj svake večeri prije spavanja.

Što još može pomoći?

Probaj uzimati hranu i vitamine koji pospješuju rast kose. Ove namirnice pospješuju i rast trepavica. Ovo je posebno bitno ukoliko ti trepavice stalno otpadaju.

Nanošenje noćne kreme na trepavice može pomoći u razvijanju jačih i bujnijih trepavica. Naime, ovako se dodaje potrebna vlažnost koja pak pomaže da trepavice manje pucaju i ispadaju. Bitno je znati da ne treba nanositi noćne kreme namijenjene masnoj koži.

Izbjegavaj vodonepropusne maskare. Naime, upravo ovakve maskare mogu najviše naštetiti tvojim trepavicama, posebice ako su i ovako slabe. Ako baš moraš koristiti maskare, svakako izaberi laganije koje se lako skidaju.

Šminka ima svoj rok trajanja, a maskara je posebno osjetljiva jer se radi o vašim očima. Ne zaboravite da se preporuča mijenjanje maskare svaka dva mjeseca.

Maslinovo ulje također odlično popravlja izgled trepavica te stimulira njihov rast. Dakle, prije spavanja nanesi tanak sloj na trepavice. Ovo će, uz ostale blagodati, tvojim trepavicama podariti prekrasan sjaj.

Mnoge cure često pretjeruju s nanošenjem maskare, stavljanjem umjetnih trepavica, ili pak ne uklanjaju šminku prije spavanja, što sve može dodatno oštetiti trepavice, pa čak do te mjere da one u potpunosti otpadnu. Zato budite pažljivi i vodite brigu o svojim trepavicama, baš kao što ste brinete za kosu, kožu, nokte. One također štite oči i bez njih oči bi bile izložene različitim česticama prašine.