ISTRAŽIVANJE

Tinejdžerima je Hermione omiljeni lik za ljubavni sastanak

03.03.2011 u 08:33

Bionic
Reading

Hermione Granger koju u filmovima o Harryju Potteru utjelovljuje Emma Watson omiljeni je lik s kojim bi tinejdžeri rado izašli na ljubavni sastanak

U istraživanju je sudjelovalo 505 britanskih tinejdžera od 13 do 18 godina starosti, a pitanja su se odnosila na omiljene likove iz književnih dijela koju su ujedno ekranizirana.

Hermione je zaradila visokih 23 posto glasova i zasjela na prvo mjesto, a iza sebe je ostavila Jacoba Blacka, koji je dobio 14,1 posto glasova, te Edwarda Cullena, koji je dobio 9,9 posto glasova, kao likove s kojima bi tinejdžeri išli na ljubavni sastanak.

Nadalje, 30,5 posto tinejdžera izjasnilo se da su im knjige J. K. Rowling o Harryju Potteru omiljeno štivo za čitanje. 30,1 posto tinejdžera kaže da pročita tek nekoliko knjiga godišnje, a 18,6 posto kaže kako pročita jednu knjigu tjedno.

U istraživanju je sudjelovalo i 1,583 odraslih koji su upitani o tome koji im je bila omiljena knjiga dok su bili tinejdžeri. Najviše ih se, točnije 10,2 posto, izjasnilo za 'Tajni dnevnik Adriana Molea'