Teen NAGRADNJAČA

Tko će gledati 'Anu i Miju' u Maloj sceni?

  • Autor: tportal.hr
  • 4.3.2011 12:35:02
  • 4.3.2011 13:00:00

Predstava 'Ana i Mia', autorski projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić, kazališna je studija anoreksije i bulimije, a tportal.hr i Mala scena nagrađuju vas ulaznicama za predstavu u subotu, 5. ožujka, u 20 sati

U Hrvatskoj od poremećaja u prehrani boluje oko 90 tisuća osoba, uglavnom mladih djevojaka. Pričajući o bolestima, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoranciji i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrstan način stigmatizira.

'Imala sam trinaest godina, nisam znala što se događa, nitko mi nije rekao što se događa. Ana je izabrala mene… Ana me uvjerila da ne mogu živjeti bez nje. Uvijek je kraj mene… Toliko sam puta od nje pokušala pobjeći. Ponekad mi se činilo da sam u tome uspjela, da sam konačno pronašla pravo skrovište, ali Ana me uvijek pronađe, uvijek zna pronaći svoj put. I nije sama. Ana nikada ne dolazi sama. Ruku pod ruku s Mijom…', jedan je od monologa ove potresne predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pokušavajući se odmaknuti od paušalnih zaključaka o anoreksiji i bulimiji kao pubertetskim hirovima, predstava ih tretira kao čin krajnje autodestrukcije, situaciju životne ugroženosti i stanje teške tjelesne iscrpljenosti. Glavne junakinje su Ana i Mia, sretne i zaigrane najbolje prijateljice, no sve se promijeni kad jednog dana Ana Miji otkrije svoju tajnu koju više nije mogla skrivati…

Predstava je namijenjena mladima od 11 godina naviše.

Redateljica je Anica Tomić, dramaturginja Jelena Kovačić, a u glavnim su ulogama Nika Mišković i Mia Biondić. Za scenografiju i kostimografiju zadužene su Anica Tomić i Jelena Kovačić.

Dobitnici (x2) ulaznice za predstavu u subotu 5. ožujka u 20 sati su: Sara Barba, Irena Prebeg i Mirjana Barić. Ulaznice treba podignuti pola sata prije početka predstave na blagajni Male scene.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više