NOVI MODNI UZOR

Hayley Williams - otkačena i drugačija

28.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Slatka pjevačica benda Paramore Hayley Williams postavila je neke potpuno drugačije standarde kad je u pitanju teen moda. Zaboravite na fine krpice, trendy topiće i damske torbice i ugledajte se na otkačenu buntovnicu koja hrabro kombinira stilove

Najbolje od Hayleyina stila je to što na njega zbilja ne treba potrošiti puno novca, što u ova nimalo laka vremena sigurno nije baš beznačajno. Kombiniranje stilova, boja i uzoraka ono je po čemu se ova pjevačica vatrene boje kose proslavila, a ako ti se sviđa njezin stil, onda si zasigurno djevojka koja voli biti drugačija i primijećena. No, ne zaboravi da i njezin ludi stil ima neka pravila kojih bi se trebalo pridržavati.

Dobro je to što možeš krpice tražiti gdje god ti padne na pamet, u maminom, bakinom ormaru, second hand shopovima, po buvljacima i svim dućanima nižeg cjenovnog ranga. Uostalom, za neku kul majicu nije ni potrebno potrošiti više od 70-ak kuna, a za sitne odrade i osobni pečat, možeš se bez puno problema pobrinuti i sama.

Odluči se za vedrije boje, pogotovo majica i košulja. Potraži majice koje prate liniju tijelu na kojima se ističu fora poruke ili crteži, a preko jednostavnih majica nosi majice s naramenicama. Kad se govori o stilu Hayley, nemoguće je preskočiti lude boje njene kose. Poigraj se i ti, no upotrebi boje koje se odmah ispiru jer ne trebaš šokirati starce ljubičastom, narančastom ili žutom kosom.

Igraj se stilovima i kombiniraj punk, modu 80-ih, ženstvene krpice i sve drugo što ti dođe pod ruku. Važno je da bude šareno, relativno usko i da privlači pozornost. Obuci običnu polo majicu na prugice i vojničke hlače i čizme, uske traperice ili tajice jarke boje i preko njih kratke hlačice.

Zaboravi na nakit, a jedini ukras neka budu lude boje i remeni koje možeš nositi doslovno na sve. Što se obuće tiče, najjednostavnije rješenje su vječne, ali jako moderne conversice (starke), a zimi dobre crne glomazne čizme ili legendarne marte.

Hayley priznaje da je opsjednuta kožom, s kojom nikad nije imala problema dok nije dvije godine zaredom otišla s bendom na turneju. Naporan raspored i stres učinili su svoje i na licu joj se pojavila 'kolonija' prištića. Taj je problem riješila posjetom dermatologu koji joj je preporučio kreme za lice koje otad nabavlja isključivo u ljekarnama. Na lice uvijek nanosi kreme koje imaju visok zaštitni faktor od sunca i tog se rituala slijepo pridržava.

Njezinu omiljenu crvenu boju kose teško je održavati, pa priznaje da je pere svaka tri do četiri dana i ispire hladnom vodom. Tek tada joj se crvena boja zadrži oko tri tjedna. Omiljeni proizvod su joj vlažne maramice za bebe bez kojih nikamo ne ide. Pomoću njih skida šminku, a inače dobro dođu i za kratko osvježavanje tijekom izlaska kad se želi spriječiti izbijanje neugodnih mrlja ispod pazuha.

'Koristim ih kad tijekom dana ponovo trebam nanijeti šminku i uvijek nakon nastupa, kako mi se ne bi razmazalo sjenilo svuda oko očiju. Vrlo su nježne za kožu i mogu skinuti čak i vodootpornu maskaru, a odlično je to što su jako jeftine', kaže Hayley.