MALA TEEN SANJARICA

Što znače najčešći snovi?

28.02.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Snovi nas ponekad znaju iznenaditi i vinuti do neslućenih visina. Možemo letjeti kao ptice, ali i valjati se u blatu, hodati goli i nekoj osobi reći što želimo već dugo u stvarnom životu

Mnogi narodi smatraju da se u snovima nalaze poruke za svakidašnji život. Mnogi također vjeruju u sanjarice i iščitavaju ih nakon svakog odsanjanog sna. Saznaj koji su to najčešći snovi među ljudima i što oni predskazuju, barem prema sanjaricama.

Odlaziš na ulicu ili u školu gol/a

Još je Freud rekao da golotinja u snovima označava seksualne želje. No ono što je najvažnije je osjećaj izloženosti i ranjivosti koji se tako javlja. Dakle, trebaš razmisliti gdje si točno bio/la gol/a, koga si vidio/jela, o čemu ste pričali jer je kontekst vrlo važan. Ako je osjećaj ranjivosti kombiniran s osjećajem straha u snu, golotinja može simbolizirati osjećaj da smo eksponirani u negativnom smislu; možda se nalazimo pred situacijom u kojoj će nešto što smo napravili u prošlosti, ili neka naša karakteristika, biti eksponirani.

Kasniš na važan događaj

Kada u snu kasnimo, to može značiti da u stvarnom životu žalimo za prokockanim mogućnostima. Također, može značiti da ne možemo uspostaviti komunikaciju s nekime ili se ne možemo sabrati zbog nekog problema. Ovaj san može značiti i da svoje planove nikako ne uspijevamo realizirati.

Netko te proganja

Proganjanje u snu najčešći je san. On označava emocije s kojima se u stvarnom životu ne znaš nositi te od njih bježiš. Također, ovako ti psiha daje znak da usporiš i pokušaš se odmoriti od problema koji je stalno prisutan.

Padaš

Padanje u snu znači nesigurnost i manjak potpore u stvarnom životu. Također, ovaj san može značiti i osjećaj izolacije od nečega ili nekoga koji te brine.

Letiš

Letenje u snu predstavlja tvoje ambicije i vrlo je važno vidjeti kako letiš. Ako letiš nisko i jako se trudiš letjeti više, simbol je želje za oslobađanjem, ali i straha od neuspjeha. Ako letiš visoko, to predstavlja oslobođenje od problema.

Ispadaju ti zubi

Zubi su povezani s izgledom i dojmom kojeg ostavljamo pred drugima. Ispadanje zuba u snu znači nesigurnst oko izgleda pa čak i brigu o seksualnoj moći. Gubljenje zuba u snu znači i strah od gubljenja moći u stvarnom životu.

Vidiš zmije

Opet smo kod Freuda koji je i zmije povezivao sa seksualnošću. Zanimljivo je da su stari Egipćani pravili glinene zmije i stavljali ih na ulazu u kuću kako bi ih zaštitile od noćnih mora i ostalih loših snova. Naime, vjerovali su da prave zmije donose loše snove, a ove glinene će ih zaustaviti da dođu preblizu. Zmija znači neprijatelje, ali i neki skriveni problem koji će nam se pojaviti u životu. No, isto kao što zmija mijenja svoju kožu, tako njezina pojava u snu može značiti novu priliku, novi početak. Ovo je zastrašujuće iskustvo, ali u isto vrijeme može biti i jako pozitivno.

Vidiš vodu

Voda u snu simbolizira važne emocionalne situacije i iskustva. Ovi snovi nas potiču da obratimo pažnju na naše osjećaje, kao i na dio života koji ima veze s maštom, sanjarenjem i fantazijama. Nevrijeme i uzburkano more simboliziraju veće izazove na emotivnom polju, čak i osjećaje da gubimo kontrolu i da nas voda nosi bez da mi sami imamo ikakvu kontrolu nad njom. Rijeke obično simboliziraju put ili promjene u doslovnom, emocionalnom ili duhovnom smislu. Ako je rijeka brza, možda se promjene događaju prebrzo. Dok je mutna voda znak blokirane energije i emocija, čista i bistra voda simbolizira jasne emocije i smirenost. Mirna voda, lijepo vrijeme, svjetlucavi potoci i jezera govore o stanju unutrašnjeg mira i simboliziraju ljubav i romantične veze.

Ako te zanimaju interpretacije ostalih snova kojih se jasno sjećaš ili se ponavljaju, provjeri njihovu interpretaciju OVDJE