IMPRESIVNO

Govor tinejdžera za gay brakove hit na YouTubeu

05.02.2011 u 08:44

Bionic
Reading

Trominutni govor devetnaestogodišnjaka pred zakonodavnim tijelom američke savezne države Iowa postao je pravi hit na YouTubeu

Naime, tinejdžer je progovorio o prijedlogu novog zakona prema kojem bi se homoseksualni brakovi zabranili. Naravno, on je protiv tog prijedloga, jer su ga odgojile dvije žene koje su u braku.

'Dobro večer! Ja sam Zach Wahls. Studiram na Sveučilištu Iowa, a odgojile su me dvije žene', započeo je svoj govor tinejdžer.

U samo dva dana njegov je video na YouTubeu pogledalo pola milijuna ljudi, što je mnogo više od bilo koje druge vijesti, uključujući i one iz prosvjedima pogođenog Egipta. Već danas ima preko milijun klikova.

Između ostalog, Zach je rekao: 'Moja obitelj nije tako različita od vaše. I vaša obitelj ne crpi svoje vrijednosti iz rečenice: 'Čestitamo, vjenčani ste!' Ne, obitelj dolazi od predanosti koju jedni drugima dajemo u teškim trenucima kako bi nam bilo lijepo u onim dobrim. Obitelj dolazi iz ljubavi koja nas veže.'

Zach je spomenuo i svoju majku koja boluje od multiple skleroze te istaknuo kako seksualna orijentacija njegovih roditelja nije utjecala na to kakav će on imati karakter. Zatražio je da se ne donese zakon prema kojima će neki građani Iowe zbog ljubavi biti diskriminirani.

Pogledajte njegov govor: