Teen ISTRAŽIVANJE

U školi se virusi lakše šire među istim spolom

  • Autor: N. LJ. J.
  • 3.2.2011 9:56:00
  • 3.2.2011 8:06:40

Istraživanje o tome kako se virusi šire među učenicima u školi pokazalo je zanimljiv rezultat. Naime, dokazano je da se lakše širi među pripadnicima istog spola

Dakle, tri su puta veće šanse da će se neki virus proširiti s cure na curu i s dečka na dečka, nego s dečka na curu i obratno. Nadalje, pet su puta veće šanse da se virus proširi među učenicima istog razreda nego da vas zarazi netko iz drugog razreda.

Istraživanje su zajedno proveli Amerikanci i Britanci u školi u Pennsylvaniji. U istraživanju je sudjelovalo 370 učenika.

'Ova nam studija pokazuje kako se virusi šire među djecom u školi. Ovako ćemo se protiv virusa moći učinkovitije boriti. Sada ćemo prije i bolje znati kada treba zatvoriti cijelu školu zbog nekog virusa, a kada tek jedan razred', rekao je dr. Simon Cauchemez koji je vodio istraživanje.

Škola u kojoj je provedeno istraživanje zatvorena je 18 dana nakon što se u njoj pojavila svinjska gripa. No tada je već 27 posto učenika imalo simptome, što znači da zatvaranje škole u tom trenutku nije imalo nikakva učinka na širenje gripe, kažu liječnici koji su radili studiju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više