NOVA GLAZBENA ZVIJEZDA

Upoznajte Brunu Marsa

21.01.2011 u 10:33

Bionic
Reading

Čini se da je tom mladom pjevaču, tekstopiscu i producentu zbilja krenulo od ruke: njegov najnoviji singl 'Grenade' postavio je novi rekord prodaje u Velikoj Britaniji te ima čak sedam nominacija za ovogodišnju nagradu Grammy. Saznajte sve o Bruni Marsu

Iako se čini da je gotovo preko noći postao popularan, mladi zaljubljenik u glazbu je zapravo godinama u tom poslu.

'Svi stihovi inspirirani su mojim životnim iskustvima. Opisao bih ih kao vrlo melodične i prepune emocija', kaže Bruno. Za svoju glazbu kaže da je spoj različitih utjecaja, hip hopa, countryja, soula, popa i rocka, dodajući da ne voli svrstavanje u ladice.

'I naravno, savršena je', našalio se u svom stilu.

Ako niste znali, taj je tamnokosi momak zaslužan za neke od velikih hitova, poput Nothin' on You s reperom B.o.B.-om i Billionaire s Traviejem McCoyem, inače bivšim dečkom Katy Perry.

Također, Bruno potpisuje genijalnu stvar Right Round (Flo Rida ft. Ke$ha) te je jedan od autora pjesme koja je obilježila Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, Wavin' Flag, a izvodi je K'naan.

U listopadu prošle godine objavio je prvijenac Doo-Wops & Hooligans, s kojeg su vrlo brzo na vrhove svjetskih top ljestvica zasjeli hitovi 'Just the Way You Are' i 'Grenade', a album je došao na sjajno treće mjesto Billboarda 200.

Strelovit put prema vrhu više nije bio upitan – mlađahni momak ima čak sedam nominacija za ovogodišnjeg Grammyja, a jedini ispred njega je hip hop veteran Eminem s devet nominacija. S koliko će se prestižnih nagrada i okititi, znat ćemo 13. veljače, kad će se u Los Angelesu održati dodjela Grammyja.

Ipak, skromnom dečku slava nije ni najmanje udarila u glavu, a sebe ne doživljava nimalo ozbiljno.

'Želim da se ljudi dobro zabave uz moju glazbu. Želim širiti pozitivnu energiju. To je moja misija', kaže simpatični glazbenik rođen kao Peter Gene Hernandez 8. listopada 1985. godine na egzotičnim Havajima.

Njegovi su starci bili glazbenici pa se i on vrlo rano odlučio za tu profesiju te se preselio u Kaliforniju.

'Na pozornici sam kao doma. Volim dijeljenje emocija s publikom. Odrastao sam na pozornici, i to je prirodno okruženje za mene', rekao je Bruno Mars, veliki fan Elvisa Presleyja, Jamesa Browna, Michaela Jacksona i Princea, za koje kaže da imaju nevjerojatnu karizmu.

Bruno kaže da se, iako uživa u radu u studiju, najbolje osjeća kada izvodi svoje stvari s bendom na pozornici, a svoju je karijeru producenta započeo pridruživši se timu The Smeezingtons.