U ONLINE SVIJETU

Justin Bieber utjecajniji je od Obame i Dalai Lame

03.01.2011 u 07:33

Bionic
Reading

Prema rezultatima ispitivanja društvenih medija, provedenog od stranica Klout, Justin Bieber ima veći online utjecaj od Baracka Obame i Dalai Lame

Klout u analizi zbraja tweetove, lajkove na Facebooku, pinganje, spominjanje na Googleu, statuse ažuriranja i druge društvene aktivnosti medija, s maksimalnim rezultatom 100, ovisno o tome koliko često je nečija izjava ponovljena od ostalih online korisnika.

Internetski servis Klout preporučuju tehnološki stručnjaci, a nedavno su radili istraživanje za korporaciju Disney.

Bieber je osvojio maksimalni broj bodova 100, a njegovi se tweetovi retweetaju u prosjeku svaki pet milijuna puta. Barack Obama ostvario je rezultat od 88 bodova, a njegovi se tweetovi ponavljaju samo 250.000 puta u prosjeku.

Osnivač Klouta Jose Fernandez naglasio je u razgovoru za Guardian da su rezultati Klouta bili daleko od onog što bi se očekivalo po oglašavanju.

'Za neke stvari je bitno do koga će doprijeti. Ako kažete da vam se nešto sviđa, pitanje je na koliko i na koje ljude će to utjecati? Pozornost nam je usmjerena na gospodarstvo, a previše informacija dolazi do nas. Kome možemo vjerovati, čije ćemo linkove kliknuti?' rekao je Fernandez.

Liam Gallagher na Kloutu je dobio 74 boda, a Lady Gaga 89...