ZBRKA U GLAVI

Jeste li zaljubljeni ili zaluđeni?

04.01.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Ponekad je zbilja tanka granica između prave ljubavi i trenutne zaluđenosti. Često je teško otkriti o čemu se zapravo radi i što zbilja osjećamo

Možda si s njim jer neodoljivo sliči na Roberta Pattinsona ili Taylora Lautnera, a ti s njom jer ima osmijeh poput Beyonce ili tijelo poput Jessice Albe. Naravno, fizički je izgled vrlo, vrlo važan (posebno u tvojoj dobi), no bilo bi dobro kad bi znao/la razlikovati samo fizičku privlačnost, tj. zaluđenost nekime od ljubavi. Čitaj dalje i vidjet ćeš kako znati kad je prava ljubav u pitanju, a kada zaluđenost koja ti zavrti glavom poput uragana.

Kako ga/je tretiraš – kao osobu ili kao stvar?

Ako ga/je držiš za predmet koji je tu samo zato da se ti osjećaš dobro i poželjno – to je loše! I to je zaluđenost, a ne ljubav! Tek kada shvatiš da je i on/a osoba koja ima svoje osjećaje, želje i potrebe koje ćeš poštovati i uvažavati – na putu si prema ljubavi.

Želiš biti s njimnjom i kada nema milovanja i ljubljenja?

Lijepo ti je s njim/njom i kad nema nikakvih seksualnih igrica, dodira i ljubljenja i možeš cijelu večer izdržati bez toga ako znaš da tu večer njemu/njoj nije do toga? To je ljubav. No, ako se isfustriraš zbog toga i postaneš agresivan/na i bezobrazan/na, zaluđenost caruje tvojim mozgom i tijelom.

Slažete se dobro?

Ne svađate se mnogo, lako dolazite do kompromisa i rješenja – to je OK! Ali, ako se često svađate, kritizirate jedno drugo, imate puno ljubomornih ispada i često se osjećaš povrijeđeno – vjerojatno je opet u pitanju zaluđenost.

Zanimaju te druge/i cure/dečki?

Ako je tako – nema tu ljubavi! Ukoliko si iskreno zaljubljen/a, ne bi te trebali zanimati drugi osim za stvaranje prijateljstava i poznanstava.

Možeš biti potpuno otvoren/a s njim/njom?

Ako si sebičan/na, neiskren/a, ne želiš izraziti osjećaje, znači da te druga strana ne zanima baš najiskrenije, već preko nje želiš postići neke svoje ciljeve, što, naravno – nije ljubav!

Realnost?

Lijepo je biti zaljubljen, ali ponekad treba stati i realno sagledati vašu vezu – što dobivate, a što gubite ostankom u toj vezi, kakvi se problemi mogu javiti? Ako ti prijatelji često govore da su iznenađeni što ste još uvijek zajedno, možda je vrijeme da preispitaš stvari i pogledaš situaciju, možda oni zaista vide nešto što ti ne vidiš!

Jedno više daje, a drugo više uzima?

Ako jedno uvijek više daje, a drugo više prima – to nije prava ljubav. Sto posto je sigurno da će kad-tad onom tko više daje, bilo u osjećajnom, materijalnom ili bilo kojem drugom smislu, to davanje dojaditi i reći će: 'Pa-pa!'

Život bez njega/nje?

Ako ne možeš zamisliti život bez nje/ga – zaista ga/je voliš i postao/la je istinski dio tvog života. No, ako ga/je zoveš samo kad ti je dosadno, nemaš se ni s kim drugim družiti ili ti je samo do maženja i ljubljenja – od ljubavi nema ni 'lj'!

U razdoblju si kad u tvojoj glavi ponekad puše prava bura i često ne znaš što osjećaš. Pokušaj stati na loptu i razriješiti osjećajne dileme i trileme jer će se tako bura stišati, a ti ćeš biti mirniji/ja i zadovoljniji/ja.