ZIMA NIJE BAUK!

Veselim modnim detaljima protiv hladnoće

16.12.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Meteorolozi najavljuju opaku zimu, s puno snijega i s temperaturama daleko ispod nule. Dakle, nema nam druge nego se dobro utopliti, a u tome će nam itekako pomoći veseli i topli modni detalji poput kul kapa, cjevastih šalova, grijača za uši i štucni

Kape, rukavice i šalovi

Dakako, uvijek je lijepo ove dodatke dobro uskladiti s odjećom, prije svega jaknom ili kaputićem. Želiš li izgledati što elegantnije i klasično, dobro je imati kapu, šal i rukavice istog uzorka i boje. Dakako, u teen godinama šareno je lijepo, pa možeš izabrati neku nespojivo spojivu kombinaciju uzoraka i boja. Želiš li biti in, svakako znaj da je nordijski uzorak ove godine apsolutni hit.

Zanimljivo je da se kape, šalovi i rukavice po bontonu ne trebaju skidati u zatvorenim prostorima, a ovo pravilo vrijedi samo za žensku populaciju. Također, dobro je znati da kape gljivastog oblika dobro pristaju većini djevojaka

Nadalje, karirane ili jednobojne tzv. Castro kape također su jako popularne. One su izvrsne za malo elegantniji look, mada od velike zime neće baš pretjerano štititi! Šubare su dobre za veliku hladnoću, no njih obično izabiru starije dame.

Imaš li debelu jaknu ili kaput, neka i šal bude takav, a ako se radi o tanjem kaputiću, neka i šal bude tanji, elegantniji.

Rukavica ima svakakvih, a na tebi je da izabereš nešto što će ti dobro stajati i što će te dobro grijati. One bez prstiju ostavi za toplije dane. Opet su u modi 'čarapaste' rukavice koje imaju samo palac, a svi ostali prsti su u 'čarapi'. Posve kul su one duge, do lakta, a ako još izabereš vrlo šarene, svakako ćeš imati dobitnu kombinaciju.

Cjevasti šal

On je ove godine apsolutni hit! Dakle, radi se o valjkastom, cjevastom komadu odjeće koji se lako navuče preko glave, pa tako tvori i kapu i šal u isto vrijeme. Ima onih dužih i onih kraćih, onih širih i onih užih. Kada vam više ne treba pokrivalo za glavu, jednostavno ga navučete prema vratu i imate šal! Burberry Prorsum izdao je liniju cjevastih šalova koji su elegantni i profinjeni.

Grijači za uši

Ovi su grijači bili jako popularni kojih petnaestak i više godina unatrag, a čini se da opet ulaze u modu. Ima li tvoja mama kakav stari grijač za uši, svakako ga posudi jer su sada totalno trendy. Idealni su za sve one koje se brinu da će im kapa ili cjevasti šal uništiti frizuru ili jednostavno ne vole nositi kape, a uši ih pod naletom sjeverca itekako zebu! Za razigrane tinejdžerice svakako su grijači s raznim likovima iz crtića ili slično, a za one ozbiljnije grijači od lažnog krzna bit će sasvim OK.

Štucne

Voliš li tajice ili suknje, ne trebaš ih se odreći ni ove zime. U tome će ti svakako pomoći štucne, kako se još nazivaju popularni grijači za noge. Svakako izaberi one duge, koje možeš navući do bedara i tako mogu izgledati poput čarapa. Uzorak i boja ovise samo o tebi.