IZGLED ZA PET

Otkrivamo tajne savršenog stila

22.06.2011 u 09:08

Bionic
Reading

Tajna dobrog stila nije u debelom novčaniku, savršenim proporcijama ili pak licu s naslovnice, već u vještom kombiniranju odjeće, make-upa, detalja i boja. Dobar stil je, najkraće rečeno, odijevanje u skladu s godinama i outfit prilagođen tvojoj osobnosti

Kako bi i ti imala savršen stil, moraš voditi računa o nekim detaljima.

Za početak očisti svoj ormar
Riješi se stvari koje godinama čuvaš i koje bezuspješno čekaju priliku da u njima zablistaš na nekoj zabavi. Očito samo skupljaju prašinu! Kad je odjeća u pitanju treba biti jasan i bez milosti se riješiti bespotrebnih stvari. Otkačena haljina za koju nemaš hrabrosti, pretijesna suknja koja zaustavlja cirkulaciju, preširoka vrećasta jakna u kojoj izgledaš kao balon, svega toga riješi se bez razmišljanja. Ostavi samo onu odjeću za koju si sigurna da ti pristaje i da definira tvoj stil.

Stil uskladi s osobnošću
Kao prvo, odijevaj se u skladu s godinama i da nastoj uvijek dati svoj osobni 'žig', bez obzira koja modna ikona ti je inspiracija. Nije bitno sviđa li ti se casual stil kakav imaju Selena Gomez ili Demi Lovato, boho chic (Vanessa Hudgens, sestre Olsen), otkačeni poput Avril Lavigne Kelly Osbourne ili Hayley Williams (Paramore), ili ćeš igrati na sigurno poput Ashley Greene iz sage Sumrak. Važno da se u svim tim kombinacijama osjećaš dobro i da ih nosiš sa stilom.

Budi sigurna da ti odjeća pristaje
Želiš li izgledati savršeno, važno je da odjeća odgovara tvojoj građi i proporcijama. Svakako vodi računa o tome koji dio tijela želite istaknuti, a koji prikriti. Naglasi atribute, duge noge, uski struk, seksi dekolte. No izbjegavaj pretjerivanje! Ukoliko naglasiš dekolte, noge neka ostanu u drugom planu. I obratno.

Zaštitni znak Blake Lively je njezina duga njegovana kosa
Pažljivo odaberi boje
Svatko može nositi boje. Bitno je samo pronaći nijansu koja ide uz tvoju put, oči i boju kose. Žene blijede puti, tamne ili pak svijetle kose poput Blake Lively ili Kristen Stewart dobro će izgledati u jakim bojama poput ljubičaste, plave i smaragdno zelene. A žene smeđe kose i tamnije puti poput glumice Nikki Reed (Rosalie iz sage 'Sumrak') odlično će izgledati u toplim tonovima narančaste, svjetlijim tonovima zelene te boji lavande. Budi hrabra i odvaži se za neku od predloženih boja i osvježi svoj ljetni look veselim kombinacijama.

Savršena frizura
Tvoja kosa je najbolji modni dodatak! Frizura govori puno o tvom stilu. Ona laska tvom licu, uokviruje ga, ali ga isto tako može i zatvoriti. Najvažnije je da kosa bude njegovana, sjajna i zdrava. Ništa manje nije važan ni odabir frizure koja će pristajati tvom licu. Svakako pazi da bude jednostavna za održavanje.

Modni dodaci za trendy izgled
Svaki modni stil odlično će zaokružiti pažljivo odabrani dodaci. Detalji poput marama, šalova, ali i ogrlica, narukvica te prstenja dat će točku na 'i' tvom izgledu. Ako ti se ne sviđa predimenzionirani nakit koji je nekoliko sezona in, diskretni ukrasi također će sjajno upotpuniti dojam. Ako ne voliš nakit, možeš cijelu priču zaokružiti nekim uočljivim satom ili uvijek modernim ukrasima za kosu.