BEAUTY SAVJET

Postani glamurozna vampirica za Noć vještica

30.10.2010 u 11:07

Bionic
Reading

Noć vještica običaj je koji se iz SAD-a sve više širi svijetom pa tako i Lijepom našom. Rezbarenje bundeva uveseljuje mnoge kuće, a sve je više i partija koji se organiziraju na ovu noć, 31. listopada

Ova tradicija ima svoje korijene u keltskim svečanostima te u kršćanskom obilježavanju Svih svetih 1. studenog, no danas je to izrazito svjetovna svečanost koju kršćanska crkva smatra poganskom.

I dok se kod nas Noć vještica obilježava rezbarenjem bundeva i pokojom pitom od bundeva, u SAD-u joj pridaju veliku važnost te ulažu mnogo truda u kostime i šminku koju će nositi samo ove noći.

Želiš li se i ti srediti za ovu 'njastrašniju' od svih noći, možeš pomoću našeg vodiča saznati kako se našminkati poput prave vampirice i nećeš nimalo zasotajati za poznatim vampirima kao što su Robert Pattinson ili Ashley Greene

Mali vodič

Oči su, dakako, najvažnije za vampirski izgled pa šminkanje treba započeti upravo na tom dijelu lica. Napravi smoky eyes. Dakako, crna je nezaobilazna nijansa za Noć vještica. Crno sjenilo i crna olovka je nešto što morate imati želite li biti in za 'najstrašniju' noć u godini. Naravno, ne treba zaboraviti ni bijelo sjenilo koje ćeš nanijeti između kapaka i obrva, za što glamurozniji izgled. Napomena: umjetne trepavice odlično će ti pristajati za vampirski look.

Nakon što si sredila oči, kreni na uređivanje obraza i ostatka lica. Stavi svjetliji puder (dakako, pravi vampiri su blijedoputi!) te, ako imaš akne, ne zaboravi nanijeti korektor. Bitno je da si blijeda i bez sjaja na koži. Na obraze možeš staviti malo rumenila, ali nikako nešto vrišteće i nikako previše.

Sada su na redu usne. Stavi olovku oko ruba, najbolje crnu ili kakvu drugu tamnu nijansu. Sada četkicom nanesi ruž koji može biti ružičast ili crven. Kada ga naneseš, četkicom lagano razmaži olovku s ruba preko cijelih usana, tako da dobiješ pomalo zamrljan izgled.

Želiš li ostaviti esktra vampirski dojam, možeš staviti lažne velike očnjake i periku s tamnom kosom. Za posebno hrabre – stavite leće koje će vam dati vampirski look.

No kako to sve lako možeš napraviti, pogledaj korak po korak u videu koji slijedi: