KRV I SLAVA

Vampiri zaradili 7 milijardi dolara u dvije godine

31.08.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Želite li biti popularni i zaraditi, budite vampiri, pišu američki mediji, jer je izračunato da su te krvopije na filmovima, serijama, knjigama i pjesmama samo u posljednje dvije godine zaradile vrtoglavih sedam milijardi dolara

Ne vjerujete? Evo samo nekih od brojaka. Sva tri nastavka Sumraka dosad su zaradila dvije milijarde dolara. Parodija na vampire, Vampires Suck, samo je u prvom tjednu prikazivanja zaradila 20 milijuna dolara.

Idemo dalje. Serije Okus krvi i Vampirski dnevnici pravi su hit i po zaradi su iznad nekad najgledanije Obitelji Soprano. Okus krvi zaradio je između 50 i 75 milijuna dolara, a Vampirski dnevnici od 100 do 125 milijuna dolara plus 200 milijuna od prodaje DVD-a.

Što se tiče knjiga, Anne Rice je još 1976. godine započela pisati o vampirima, ali u to vrijeme nije bilo toliko pisaca koji se bave tom tematikom. Stephenie Meyer je podigla njihovu popularnost, a iza nje je već kolona autora koji pišu o krvopijama i zarađuju više nego odlično. Cijela izdavačka djelatnost o vampirima u posljednje je dvije godine vrijedila 1,6 milijardi dolara!

SoundtrackSumraka postao je hit i prije nego se našao u prodaji, a otada je prodano vrtoglavih 50 milijuna kopija sa zaradom oko 50 milijuna dolara.

Na kostimima i svemu vezanom uz likove iz Sumraka zarađeno je oko 500 milijuna dolara, a vjeruje se da je slična zarada i od stvarčica s logom iz serije Okus krvi.

Na kraju, kada se zbroji svaki vampir i ono što on donosi, došlo se do svote od sedam milijardi dolara. Impresivno, zar ne?