I REDATELJ 'BILLYA ELLIOTA' U IGRI

Uskoro odluka o redatelju 'Praskozorja'?

26.03.2010 u 10:03

Bionic
Reading

Od prošlog tjedna mogu se čuti priče o tome da je Summit Entertainment sastavio listu potencijalnih redatelja završnog dijela sage 'Sumrak', 'Praskozorja'. Uz već spominjana imena, osvanulo je i jedno novo

Sofia Coppola, Gus Van Sant i Bill Condon imena su kojima je Summit već pristupio. Film će najvjerojatnije biti sniman u dva nastavka, a snimanje bi trebalo započeti na jesen ove godine.

No LA Times donosi još jedno zanimljivo ime. Stephen Daldry, redatelj koji se proslavio filmovima 'Billy Elliot', 'Sati' i 'Žena kojoj sam čitao', navodno je također u utrci. Ovaj poznati redatelj, koji ima tri nominacije za Oscar, sasvim sigurno donio bi neke zanimljivosti koje još nismo imali prilike vidjeti u dosadašnjim nastavcima.

Iz Summita tvrde da nitko još nema prednost i da je svih četvero redatelja u igri. Također, gotovo je sigurno da se nitko od prijašnjih redatelja neće vratiti u četvrtom nastavku (Catherine Hardwicke, Chris Weitz, David Slade).

Glavni glumci će, naravno, i dalje oduševljavati obožavatelje iako s malo unosnijim ugovorima, a najveći problem će imati scenaristica Melissa Rosenberg. Naime, 'Praskozorje' sadrži dosta kontroverznih dijelova, a to je velik problem, jer su dosadašnji nastavci ciljali na mlađu publiku. Pitanje je hoće li Melissa riješiti to na obostrano zadovoljstvo producenata i obožavatelja.

UPOZORENJE! Tekst u nastavku donosi dio sadržaja knjige. Ako niste čitali knjigu i ne želite si upropastiti doživljaj, savjetujemo da prestanete čitati.

Edward i Bella na medenom mjesecu strastveno vode ljubav te Bella zatrudni. Raspravlja se o abortusu, krvi bi trebalo biti puno više nego dosad, a Jacob se zaljubljuje u Bellino novorođeno dijete koje pri rođenju zadaje prilične probleme Belli te je Edward pretvara u vampira da bi preživjela porođaj. Pojavljuju se vampiri iz cijelog svijeta s različitim moćima, a priča se prebacuje iz Jacobove perspektive u Bellinu. Iz svega toga očito je zašto će scenaristi i redatelji imati velikih problema u prilagodbi knjige.