SVESTRANA KNJIŽEVNICA

Stephenie Meyer u modnim vodama

08.09.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Dok brojimo dane do premijere nastavka 'Sumraka', autorica romana po kojima je snimljena filmska saga, Stephenie Meyer, s pisanja romana bacila se i u modne vode. Točnije, kreirala je vlastitu modnu liniju odjeće

Radi se o liniji majica, a osim majica u prodaji se mogu naći i skejtebordovi. Liniju je nazvala The Host, a prodaje se na stranicama skejterske kompanije Hobo (http://www.hoboskateco.com/products/the-host-project.html).

Linija X-Ray

Njihova je suradnja započela tako što je Stephenie na web stranici kompanije ponudila svoj skejt kako bi prikupila novac za humanitarne svrhe. Na kraju je na taj način prikupila 1.500 dolara. Čak i dio prodaje od njezine nove modne linije odlazi u humanitarne svrhe, točnije za pronalaženje smještaja za sve veći broj obitelji koje su prisiljene živjeti na ulici.

Nova linija majica i skejteborda Stehenie Meyer inspirirana je njezinim romanom za odrasle 'The Host'. Ovdje se ponovno radi o znanstveno-fantastičnoj priči koja je ujedno i vrlo romantična. U romanu vanzemaljci dolaze na Zemlju i žele je preuzeti. Vanzemaljci zapravo preuzimaju duše ljudi, dok im tijela ostaju netaknuta. Glavni lik Melanie jedna je od zadnjih divljih ljudi koje nastanjuje vanzemaljka Wanderer (Wanda). No Wanda teško vlada mislima mlade Melanie koja joj namjerno stavlja misli o dečku u kojeg je zaljubljena – Jaredu.

Majice su crne ili bijele boje preko kojih je otisak u plavoj, zelenoj, ružičastoj ili smeđoj nijansi. Osim toga, svaka majica nosi i potpis Stephenie Meyer.

Autorica je majice podijelila u tri linije:

Linija The Cave

Prva je linija X-Ray. Majica je crna s ružičastim, zelenim i plavim otiskom koji ide vertikalno. Na otisku je rendgenska slika kralježnice bića koje želi preoteti Zemlju u Stephenienom romanu 'The Host'.

Druga linija je The Cave. Majice su crne sa smeđim otiskom, a na otisku je silueta glavnog lika Wande/Melanie na ulazu u pećinu u kojoj se skrivaju ljudi.

Treća linija majica je Body & Soul. Ove su majice bijele boje s crnim otiskom na kojem je pola lica i kose Wande/Melanie s rukom koja ide prema van, a oči su joj zatvorene, što bi trebalo značiti da ima kontrolu nad svojom dušom.

Sve su majice kratkih rukava, a cijena im je 25 dolara. Skateboardovi su po 50 dolara.

Inače, roman 'The Host' jedan je od najbolje prodavanih romana u SAD-u, tako je došao na 21. mjesto bestselera New York Timesa te među 150 najbolje prodavanih knjiga u SAD-u.

Linija Body & Soul

Stephenie ima želju da se i ovaj njezin roman pretoči u film. Kaže da bi najbolji glumci po njezinu izboru bili Matt Damon, Robert Redford i Ben i Casey Affleck.