ALICE IZ 'SUMRAKA'

Ashley Greene: Moj uzor je Audrey Hepburn

06.08.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Slatka Ashley Greene svjetsku je slavu stekla zahvaljujući ulozi Alice Cullen u velikom filmskom hitu 'Sumrak'. Iako se željela baviti manekenstvom, agenti su joj savjetovali da se zbog svoje visine (165 cm) radije usmjeri na glumu

22-godišnja glumica je poslušala savjet, a svi se slažu da ćemo još čuti za njezino ime i nakon filmskih ekranizacija knjiga prema besteselerima Stephenie Meyer.

Kad je riječ o glumačkim, ali i modnim uzorima, Ashley ističe samo jednu osobu: Audrey Hepburn.

'Moj lik Alice također na svoj način voli modu. Svidio mi se odabir odjeće koju sam nosila na snimanju 'Mladog mjeseca' – šal, crvene rukavice, elegantna jakna i velike Ray Ban naočale u stilu Jackie O koje su inače moje. Prije toga smo isprobavali mnoge druge modele sunčanih naočala, no te su mi najbolje stajale. To je bilo u Audreyinom stilu i vrlo šik', kaže glumica koja u privatnom životu voli elegantniji način odijevanja.

Za potrebe uloge nije joj bilo teško odrezati dugu tamnu kosu na koju je jako ponosna.

'U prvom dijelu sam nosila periku, no odlučila sam se ošišati. Sviđa mi se kratka kosa', rekla je Ashley.

Ashley, punim imenom Ashley Michele Greene rođena je 21. veljače u Jacksonvilleu, američka država Florida, a oduvijek je maštala o modnim pistama. Maturirala je godinu dana ranije i potom se sa 17 godina preselila u Los Angeles, no zbog svog sitnog rasta dobila je savjet da se radije posveti glumačkom poslu.

Lijepa brineta je počela uzimati sate glume nakon čega je shvatila kako joj se taj posao sve više sviđa te je počela dobivati prve ponude, prvo u reklamama, a potom manje uloge u TV serijama i filmovima ('King of California', 'Desire', 'MADtv', 'Crossing Jordan'). Ipak njezin najveći glumački uspjeh angažman je u filmskom hitu 'Sumrak'.

'Glumačka ekipa na snimanju je sjajna i odlično se zabavljamo', rekla je Ashley koja se na setu 'Sumraka' najviše sprijateljila s Jacksonom Rathboneom, Kellanom Lutzom i Rachelle Lefevre.

Iako su ih već nekoliko puta povezivali u medijima, Ashley kaže da su ona i Kellan samo dobri prijatelji. No za potrebe filma Warrior morali su se poljubiti pred kamerama.

'Kellan i ja se već dugo znamo pa je to bio dio našeg posla kao i svaki drugi. Mi smo dosta bliski iako je naš odnos isključivo prijateljski. Iskreno, lakše mi je bilo poljubiti se s Kellanom nego s nekim koga niti ne znam', rekla je Ashley upitana je li joj bilo čudno poljubiti svog filmskog 'brata' Kellana Lutza, odnosno Emmetta Cullena.