EMMETT IZ 'SUMRAKA'

Kellan Lutz - nesuđeni kemičar u glumačkim vodama

31.08.2009 u 11:20

Bionic
Reading

Iako su simpatije ženskih fanova 'Sumraka' podijeljene između, naravno, Roberta Pattinsona i Taylora Lautnera, nekima je pak za oko zapao i prezgodni vampir Emmett Cullen kojega tumači Kellan Lutz

Iako iza sebe ima nekoliko filmskih i TV uloga (CSI: NY, Six Feet Under, CSI: Crime Scene Investigation, Heroji, Stick It, Accepted, Prom Night), proslavio se ulogom u filmskom hitu Sumrak.

Lutz, visok 185 centimetara, rođen je 15. ožujka 1985. godine u mjestu Dickinson u Sjevernoj Dakoti, a manje je poznato da je također bio jedan od potencijalnih kandidata za ulogu Edwarda Cullena, no zbog snimanja filma 'Generation Kill' u Africi nije mogao stići na audiciju.

Sa 13 godina Kellan je već imao svoje prve manekenske angažmane, a nakon što je maturirao, preselio se u Kaliforniju gdje je upisao Sveučilište Chapman na kojem je počeo studirati kemijsko inženjerstvo, no kad se počeo baviti glumom, napustio je studij. U svojim intervjuima često ističe da nikad nije maštao o glumačkom pozivu, već se to jednostavno dogodilo. Štoviše, planirao se neko vrijeme pridružiti elitnoj vojnoj postrojbi Navy SEAL.

Zanimljivo je da se Kellan 2006. godine pojavio u reklami za parfem pjevačice i glumice Hilary Duff 'With Love', a godinu dana kasnije glumio je i u njezinom spotu 'With Love'. Lutz je gostovao i u spotu grupe Hinder Without You.

Ashley Greene i Kellan Lutz

Glumac je otkrio da je atmosfera na snimanju Sumraka i Mladog mjeseca sjajna i da se svi super slažu.
'Često zajedno odlazimo na ručak ili večeru. Nekad se igramo na PlayStationu. Zbilja sam sretan što mogu biti dio među tim talentiranim i izuzetnim mladim ljudima', kaže.

Od cijele glumačke ekipe, Kellan se najviše zbližio s Ashley Greene koja u 'Sumraku' igra Alice i Jacksonom Rathboneom (Jasper Hale) koje poznaje otprije. S Ashley će se družiti i na snimanju filma 'Warrior'. Premijera je najavljena za 2010. godinu.

Inače, svoj je 23. rođendan proslavio s ekipom iz Sumraka, a ističe da u svemu što radi ima veliku podršku svoje obitelji. Kellan je odrastao u velikoj obitelji (ima šestero braće i jedna sestra), a iako su se roditelji razveli kad je on imao šest godina, svi su ostali u dobrim odnosima.

'Bio sam među najboljim učenicima u srednjoj školi i zahvaljujući tome sam dobio ponude za nekoliko stipendija za odlazak na studij. Premda je mojim roditeljima bilo teško što sam sve to napustio zbog glume koju sam u međuvremenu zavolio, nikad mi nisu prigovarali. Ja nisam ni trenutka žalio jer sam se jednostavno zarazio glumom', kaže simpatični Kellan koji je nedavno morao opovrgnuti navode da je u vezi s glumicom Annalynne McCord iz nastavka serije 'Beverly Hills 90210'.

'Trenutno nisam u vezi. Imam puno posla, a nedavno sam prekinuo s djevojkom u koju sam bio jako zaljubljen, pa još nisam spreman za vezivanje', rekao je Kellan Lutz

SVE O KELLANU:

Ime: Kellan Christopher Lutz
Datum i mjesto rođenja: 15. ožujka, Dickinson, Sjeverna Dakota, SAD
Omiljeno mjesto: Južnoafrička Republika
Voli: sve sportske aktivnosti (skejtanje, vježbanje u teretani, košarku, plivanje, tenis, badminton, skijanje, snowboardanje, ples i dr.)
Omiljeni filmski žanr: horori