MARIJANA BATINIĆ:

Ljuta sam na stiliste sage zbog Edwardove frizure

17.11.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Došao je i taj dan! Jedan od najiščekivanijih filmskih nastavaka ove godine o kojem se toliko pričalo, prvi dio 'Praskozorja' stigao je u domaća kina, a iako je premijera započela u minutu iza ponoći, sumrakomanijaka u dobi od sedam do 77 nije nedostajalo

Kako je dobro poznato svim sumrakomanijacima, Edward Cullen i Bella Swan u ovom filmu konačno izgovaraju sudbonosno 'da', a Bella vrlo brzo saznaje da je trudna, što će izazvati niz neočekivanih događaja.

Prvi dio 'Praskozorja' donosi nam sasvim solidnu zabavu, no sudeći prema komentarima mnogih, ali i filmskih kritičara, redatelj ovog filma, oskarovac Bill Condon (Dreamgirls, Gods and Monsters) ne uspijeva zadržati pozornost gledatelja, što se i sinoć jasno moglo zaključiti sudeći po žamoru u kinodvorani (ili je to možda ipak bilo zbog kasnog termina).

Neki su prvi dio 'Praskozorja', poput filmskog portala Screen International, potpuno pokopali nazvavši izvedbu glavnih glumaca dosadnom i neuvjerljivom, što se posebno odnosi na Taylora Lautnera (Jacob) i Roberta Pattinsona (Edward).

Ipak, proslavljena književnica Stephenie Meyer, zaslužna za bestselere o vampirima i vukodlacima (a koju možemo vidjeti i u sceni vjenčanja), bila je puna riječi hvale za mladog britanskog glumca Roberta Pattinsona (25).

'Bila sam iznenađena količinom emocija koje su se mogle vidjeti na setu. Moram pohvaliti Roberta koji je odradio genijalan posao. Scene vjenčanja i rađanja izgledale su vrlo realno', kaže Stephenie Meyer.

Usprkos lošim ocjenama kritičara, mladi Taylor Lautner dobiva sve više fanova. S time se složila i simpatična TV voditeljica Marijana Batinić koja je dosad pročitala sve knjige i pogledala sve filmove.

'Dobro sam upoznata s tematikom, pa za mene nije bilo iznenađenja kad je u pitanju radnje. Film mi je OK, ali nije me se nešto posebno dojmio. Prvi mi je film iz sage 'Sumrak' bio zbilja najbolji, iako je prvi dio 'Praskozorja', kad je riječ o produkciji, vrhunski odrađen. Super je dočarana Bellina iscrpljena faza. Zastrašujuće je izgledala', primijetila je Marijana.

Otkrila je da je ipak pomalo razočarana izgledom Roberta Pattinsona

'Ne znam što se dogodilo s njegovom frizurom! Kao da to nije isti Edward. Ljuta sam na stiliste sage 'Sumrak'. Jacob u filmu puno bolje izgleda od Edwarda. Odrastao je i postao muževniji', rekla je dodavši da se naravno veseli i drugom dijelu 'Praskozorja' koje ćemo u kinima gledati 2012. godine.
'Prekrasna je glumica koja igra Renesmee. U svakom slučaju, jedva čekam i završni film', kaže Marijana.

No neki su pak bili jako zadovoljni viđenim.

'Pogledala sam sve dosadašnje filmove i ovaj mi je odličan. Svidio mi se. Najzgodniji mi je, naravno, vukodlak Jacob Black', podijelila je s nama svoje dojmove jedna šesnaestogodišnjakinja. U svakom slučaju, vjerujemo da nijedan ljubitelji sage neće propustiti pogledati ovaj film koji će, bez obzira na loše filmske kritike, imati svoju publiku.