'MEDVJEDI' ZA ŽIVOTINJE

Branič Medveščaka golotinjom protiv krzna

14.01.2010 u 14:13

Bionic
Reading

Hokejaši kluba Medveščak, popularni 'medvjedi', skinuli su jednog člana ekipe koji je osvanuo na plakatima Prijatelja životinja s porukom 'Pravi medvjedi ne nose tuđe krzno'

Luka Novosel, 26-godišnji branič Medveščaka, razodjenuo se za novu kampanju Prijatelja životinja kako bi privukao pozornost i ukazao na stradavanje životinja zbog njihova krzna. Tako se, nakon manekenke i novinarke Fani Stipković i pjevača Luke Nižetića, hokejaš Luka Novosel pridružio kampanji 'Za Hrvatsku bez krzna' i postao prvi sportaš koji se razodjenuo za životinje.

'Kampanji sam se priključio zato što volim životinje i, ako išta mogu učiniti za njih, najmanje što mogu učiniti jest slikati se i tako pomoći zaštiti životinja. Krzno bi trebalo biti tamo gdje mu je i mjesto: na životinjama', izjavio je Luka Novosel.

Plakati sa sloganom 'Pravi medvjedi ne nose tuđe krzno' pojavit će se na zagrebačkim ulicama tijekom siječnja, dok će najbrži posjetitelji Medveščakovih utakmica na dar dobiti razglednice s vizualom kampanje.

Fotografiju potpisuju Viktor Drago i Goran Matijašec, dok je Viktor Drago zaslužan i za vizualno rješenje kampanje.