MODNI DODACI ZA PAMĆENJE

Torbe za plažu i ljetne izlaske

07.08.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Na plažu ovoga ljeta nosite veliku torbu s nautičkim motivima, ili pak neku otkačenu s optičkim printom ili se odlučite za slamnati primjerak. Navečer pak nikako ne izlazite bez slatke torbice koja izgleda poput ukrasa za ruku, poručuju dizajneri

Na plažu je i ovoga ljeta svakako poželjno nositi torbe s nautičkim motivima, kakve su ponudili primjerice Dolce&Gabbana. Osobito su zanimljive i 'nautičke' torbe iz kolekcije Sea Bags, napravljene od recikliranih jedara, trajne i vodootporne. Morski motivi, koji su aplicirani na torbe, otisnuti su ili pak napravljeni od obojene kože i jedara. Eto zanimljiva priloga eko modi.

Ako vam se takve torbe čine previše klasičnima, ništa zato, jer dućani, pa i oni na internetu, vrve od otkačenih torbi. Nije rijedak ni optički print, baš kao i kod odjeće, kao ni torbe od slame. Razigrane, vedrih boja, dnevne torbe za morske destinacije neka odražavaju vaš stil i usto, naravno, moraju biti dovoljno velike za sve vaše potrepštine, osobito za sve one 'spasonosne preparate' za lice i tijelo.

Odabrali smo tek poneke, koje su predstavili Top Shop Sea Bags Lanvin Boden Emilio Pucci i Joy

INTRIGANTNE NOĆNE TORBICE
Noćne' torbice kakve se nose ovoga ljeta čista su suprotnost šarenim torbama za plažu, a ujedno su i manje i dekorativnije nego što su ikada prije bile. Čine se poput velikih bombončića, pravih ukrasa za ruku, a ne funkcionalnog modnog dodatka. Toliko su jedinstvene i zanimljive da bi ih svaka ljubiteljica mode i ljetnih večernjih izlazaka poželjela imati desetke u svojoj kolekciji.

Takve mini-torbe nose se u ruci, iako mnoge imaju lančiće za zapešće. Dolaze u bojama luksuza, crnoj, krem, tamnoljubičastoj, s primjesom zlata i bronce, uz poneku crvenu i ružičastu notu.

Na večernjim torbicama vrlo je čest, bez obzira na boju, pitonov uzorak, a leopard print također nije iznimka. Ljetne torbice pravi su mali kičeraj, pa nisu rijetki ni dodaci koji krase općenito torbe ove godine, poput resica, zakovica, svjetlucavih detalja.

Među ponajljepšim primjercima izdvojili smo one koje suza ljetne kolekcije osmislili Dolce&Gabbana Roberto Cavalli Louis Vuitton Matthew Williams Oscar de la Renta Stella McCartney

TORBICE ZA SVAKODNEVNE MORSKE PRILIKE
I na kraju, za razgledavanje morskih gradova također valja imati jednu (svako)dnevnu torbu. Dizajneri su na tržište plasirali bezbroj zanimljivih primjeraka, a na vama je da odaberete baš onu koja je pun pogodak za vaš stil i osobnost. Evo kako to diktiraju Louis Vuitton Miu Miu Anya Hindmarch Paul Smith