KUĆNI RADOVI

Umjetnik arhitekturom opisao mentalne bolesti

23.02.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Kad biste morali zamisliti mentalna oboljenja kao kuće, što biste vidjeli? Talijanski ilustrator Federico Babina pružio je svoj odgovor na to pitanje

Svi mi živimo u kućama na otocima svojih umova, a je li u pitanju zatvor ili vila s jahtom ovisi o tome što smo dobili u nasljedstvo, kako se brinemo za svoj prostor i imamo li dobre susjede.

Ilustrator Federico Babina razne je mentalne bolesti prikazao kao kuće. Babina je na svoj je lijep i jednostavan način dao zanimljiv pogled u mentalna oboljenja. Njegov stil je geometrijski s notama kubizma, a u ilustracijama osjeća se i vrlo lagana doza humora.

'Vrlo je istinito kako arhitektura i prostor u kojem živimo utječu na našu psihopatologiju i ponašanje. Tko planira prostor, planira stavove, ponašanje i emocionalna iskustva. 'Archiatric' daje arhitekturni i umjetnički glas raznim stanjima i poremečajima poput depresije, stresa i paranoje, te privlači pozornost njihovoj vezi s kreativnim ljudima. Ne želim stvoriti romantični zrak oko neugode i boli koju proživljavaju osobe koje pate od mentalnih oboljenja, već se jednostavno želim osvrnuti na predrasude i negativna mišljenja koje često prate patologiju uma', rekao je Federico Babina.

YouTube Autor: YouTube