STIŽU ROBOTI

Tko još ima vremena za vrtlarenje?

20.01.2017 u 07:10

Bionic
Reading

Možda još ne razgovaraju s nama, no roboti stižu i uskoro će moći izvršavati i neke vrlo zahtjevne zadatke. Među takvim automatiziranim radnjama uskoro će biti i vrtlarstvo

Nije nikakva tajna to da na velikim farmama roboti već odavno beru voće, sade, oru i žanju. Neumorni strojevi dobri su za zadatke u kojima se stalno ponavlja ista ili slična radnja.

Nikoga stoga neće pretjerano začuditi to da sad postoje i manji vrtlarski roboti za sve one koji nemaju vremena posvetiti se svojoj gredici rajčica iz mašte. Vrtlarski robot Farmbot samo što nije spreman za javnost, a na tržištu će biti sredinom 2017.

Naravno, daleko od toga da su automatizirani vrtlari jeftini - koštaju oko 22.000 kuna. No nagađamo da će sa svakom godinom cijene takvih strojeva biti sve niže i niže.

Stroj za vrtlarenje kupci će dobivati u dijelovima koje će sami morati sastaviti – nešto kao robotska IKEA. S obzirom na to kako su mnogi na Facebooku već sad prilično uspješni poljoprivrednici u igrici 'FarmVille', uopće ne sumnjamo da će se naći kupci i za Farmbota.

YouTube Autor: YouTube