DJEDICA SKORO BANKROTIRAO

Kako su nam Rusi umalo 'ukrali' Božić

29.08.2015 u 18:53

Bionic
Reading

Ne, ovo nije još jedna priča o borbi 'crvenih' i 'crnih', premda su velike šanse da se tako završi, već je ovo priča o recesiji koja nije zaobišla ni Ruse i problemima s poreznicima u koje je zbog toga zapao Djed Božićnjak

'Ured' Djeda Božićnjaka prošlog tjedna je objavio da je preostao samo jedan dan da se plati 200.000 eura poreza. U probleme je najpoznatiji djedica na svijetu zapao jer se zbog recesije smanjio broj najboljih posjetitelja, Rusa.

Naime, atrakcija u kojoj se tijekom cijele godine nudi fotografiranje s najslavnijim djedicom i njegovim simpatičnim sobovima Mishom i Laykom, jedan je od glavnih poslova Djeda Božićnjaka u Laponiji, na sjeveru Finske.

Samo prošle godine bilo je 300.000 posjetitelja, a prihod je bio oko dva milijuna eura.

No finski je Djed Božićnjak u zadnji čas ipak uspio izbjeći bankrot zahvaljujući pomoći novog vlasnika.

Grupacija Laponski safari objavila je da je kupila većinu dionica Dianordia Oya, tvrtke koja je organizirala atrakcije Djeda Božićnjaka i otplatila njegove porezne dugove.

'Želimo da se priča o Djedu Božićnjaku nastavi', rekao je Jyrki Niva, izvršni direktor Laponskog safarija, koji organizira 'safarije' sa sobovima i motornim sanjkama.