PRVOTRAVANJSKE PRIČE

Znate li razaznati lažne od pravih vijesti?

01.04.2015 u 18:08

Bionic
Reading

Nema sumnje kako novinari nisu ljubitelji 1. aprila. Nije uvijek jednostavno prepoznati lažnu vijest od stvarne, a pogotovo kad postoje istinite priče poput ovih koje slijede

Mačke vole klasičnu glazbu

Vjerovali ili ne, mačke vole klasičnu glazbu. Istraživanje u časopisu Journal of feline medicine and surgery otkrilo je kako mačke mrze heavy metal, a pop muzika ih ostavlja ravnodušnima. Jedina glazba koja im godi je klasična. Među dražim autorima im je Georg Friedrich Händel.

Dvojica potpunih stranaca sliče kao jaje jajetu

Dvojica muškaraca koji nemaju nikakve veze jedan s drugim izgledaju gotovo identično, a žive samo nekoliko kilometara jedan od drugoga i nedavno su se upoznali. Neil Richardson ima 69 godina, a John Jemison ima 74. Obojica su studirali na istom fakultetu, radili isti posao, a imaju čak i račune u istoj banci. Upoznali su se kad su istog dana posjetili izložbu dokumenta Magna Carta.


Amazon lansirao spravicu za naručivanje potrepština

Amazonov Dash gumb besplatan je za američke članove usluge Amazon Prime, a služi za naručivanje određenog proizvoda poput deterdženta. Zasad je moguće naručiti oko desetak takvih predmeta.

Bojanke za odrasle

U Francuskoj je bojankama za odrasle popularnost u porastu. U pitanju su ilustracije koje kupac sam boja, a služe primarno za opuštanje – kao vrsta terapije umjetnošću.

Pas koji bubnja

Pas po imenu Maple zna držati ritam na bubnju tijekom pjesme 'Seven nation army' grupe White Stripes. Pretpostavljamo kako je to razloga zašto Maple ima više od 170.000 obožavatelja na svom Vineu te oko 47.000 obožavatelja na Instagramu.