'ISTINA JE, ČEKAM BLIZANCE'

Nevena Rendeli otvoreno o svom izgledu, trudnoći i braku

11.02.2017 u 08:35

Bionic
Reading

HRT-ova urednica i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović proživljava najsretnije životne trenutke. Uživa u braku s direktorom fotografije Makom Vejzovićem, a kao kruna njihove ljubavi dolaze blizanci koje će Nevena roditi ovog ljeta. I na poslovnom planu sve teče onako kako je zacrtala. Za tportal je ispričala sve o novoj mozaično-zabavnoj emisiji #volimnedjelju koju će gledatelji moći uživo pratiti od ove nedjelje na Prvom programu HTV-a. Otkrila je i koji joj je najbolji savjet dala mama i čime ju je osvojio suprug Mak te govorila o trudnoći i majčinstvu

Nakon dulje stanke vraćate se na ekrane u mozaično-zabavnom showu. Jeste li uzbuđeni zbog povratka?

Drago mi je da ću ponovno s dobrom ekipom raditi na projektu koji me jako veseli. Nisam baš nestala s malih ekrana - radila sam nedavno i Zagrebački festival, prije toga dodjelu nagrada Turistički cvijet, tijekom ljeta Dalmatinsku šansonu - ali nisam imala projekt koji bih potpisivala autorski i voditeljski kakav je #volimnedjelju.

Imate li već razrađen sadržaj kojim planirate zaintrigirati gledatelje jer je riječ o nedjeljnoj emisiji kakva je dugo nedostajala u televizijskom eteru?

Naravno, sve je spremno za lansiranje. Iako, riječ je o programu uživo pa, koliko god pripremao, nikad ne znaš kako će ispasti. Ali mislim da bi kombinacija reportažnih rubrika i zanimljivih gostiju mogla biti dobitna kombinacija.

Na HRT-u ste već 12 godina i isprobali ste različite forme televizijskog posla, a u ovoj ćete biti voditeljica i autorica emisije. Što vam danas u poslovnom smislu predstavlja izazov?

Svaki novi projekt je izazov. U principu, najdraži mi je ovaj period kreativnog stvaranja, kad ni iz čega nastaje nešto, kad svi zajedno mozgamo i smislimo nešto originalno i novo. Kad sve krene, onda projekt više nije samo u našim rukama.

Ekipa emisije #volimnedjelju: Irena Košar, Danijel Despot, Martina Validžić, Tanja Tušek i Nevena Rendeli

Kad bi to bilo moguće, koju biste svjetsku zvijezdu voljeli ugostiti u svojoj emisiji, a koju domaću? S kim bi vam bio izazov razgovarati?

Taman sam htjela pozvati Brada Pitta i Angelinu u goste za prvu emisiju, ali su se ispričali. Ne odgovara im termin. (smijeh)

Koji vam je intervju ostao u lijepom sjećanju i zašto?

Onaj s Goranom Višnjićem pretprošle godine na snimanju njegove serije u Rovinju. Takav profesionalizam i šarm se rijetko sreću. Nadam se da ću ga opet imati priliku ugostiti. A sjećam se i legendarnog intervjua sa Slavojem Žižekom za 'Nedjeljom u dva' - ja sam bila televizijska početnica, a on genijalac kojeg su za mišljenje pitale svjetske vlade. Intervju je završio tako da smo u njegovom stanu igrali videoigrice, kojima je opsjednut.

Od danas će vaši vikendi biti isključivo poslovni. Koliko će zbog toga trpjeti vaš privatni život?

Sigurno hoće, ali putovati se može i druge dane. Otkad sam trudna, ne trčim, tako da mi to nedostaje već neko vrijeme.

Danas brojite osam bračnih mjeseci, a doimate se sretno i ispunjeno. Otkrijte nam čime vas je Mak osvojio?

Uh, čime nije - zgodan je, pametan, dobar, savršeno kuha i pazi na mene. Što jedna žena više može poželjeti?

Otkad je u drugom stanju, više ne trči, što joj, priznaje, jako nedostaje

Zahvaljujući vama Mak je zavolio trčanje. Postoji li nešto što ste vi zavoljeli zbog njega?

Gledati 'Ratove zvijezda'. Postala sam totalni zaljubljenik i iznova pogledala sve nastavke!

Vaš dokumentarac o Đurđici Orepić je odlično prošao i dobili ste sjajne kritike. Razmišljate li možda o sličnom projektu u budućnosti?

Bilo bi divno kad bi mi se opet pružila takva prilika. Đurđica Orepić je jedinstvena žena i ne nailaziš često na takvu priču pa za sljedeći dokumentarac čekam da me nešto ili netko opet tako fascinira.

Što je po vama definicija uspjeha?

Puno je definicija uspjeha, ali što će ti uspjeh ako na kraju nema sreće? Zato bih rekla - sreća i zadovoljstvo samim sobom pravi su uspjeh.

Dobili ste nagradu za najbolji celebrity stil. Koliko pažnje posvećujete svom izgledu? Je li postojalo nešto što ste prije željeli promijeniti, a potom ste s godinama to prihvatili?

Nisam toliko opterećena svojim izgledom da mi je ikad palo na pamet drastično mijenjati nešto. Ne kažem da u jednom trenutku možda neću htjeti promijeniti nešto, ali sve nedostatke koje imam dosad sam rješavala nekirurški. Vidjet ćemo što će mi donijeti gravitacija i godine.

Zbog supruga Maka je, kaže, postala zaljubljenik u 'Ratove zvijezda'

Može li žena biti lijepa ako nije sretna i ispunjena? Kada ste vi sebi najljepši?

Baš onda kada sam sretna i ispunjena. Zahvaljujući društvenim mrežama, koje me stalno podsjećaju na to kako sam nekad izgledala, znam se uloviti kako sa sjetom gledam te fotografije. Iskreno, sebi sam najljepša ljeti, kada bezbrižno hodam bosa i u jednim te istim hlačicama i majici.

U tridesetima, izjavili ste, postali ste smireniji. Što biste rekli, zašto su tridesete bolje od dvadesetih? U čemu danas najviše uživate?

U dvadesetima želiš jako puno toga, imaš planove za sebe i za druge, a u tridesetima se ipak pomiriš s time da ih nećeš sve ostvariti i da je život dobar baš takav kakav jest. Uživam u vremenu za sebe, kojeg će, kako stvari stoje, biti sve manje.

U kojim situacijama imate najviše samopouzdanja?

Ljudi koji rade svoj posao pred drugima, televizijski ljudi, glumci, pjevači, mislim da nikad nemaju dovoljno samopouzdanja iako bi čovjek rekao da ga baš oni imaju više nego drugi. Posao je to koji zahtijeva konstantno propitkivanje i podložan je kritikama tako da nismo baš na 'ti' sa samopouzdanjem.

Koje se svoje navike želite riješiti, a kojom se ponosite?

Navike su općenito kavez koji pokušavam napustiti. Na primjer voljela bih da ne čitam komentare ispod ovog intervjua ili nekog teksta o meni koji izađe na portalima, ali to je kao s prometnom nesrećom - ne želiš gledati, a ne možeš maknuti pogled.

Nevena i Mak će u lipnju proslaviti prvu godišnjicu braka

Kad je po vama najbolje vrijeme za majčinstvo?

Što se mene tiče, ovo sada. Mislim da je za majčinstvo najvažnije to da žena svjesno i željno stupa u njega. Da joj se majčinstvo 'ne događa', već da ga želi. Mama mi je davno dala najbolji savjet, a to je da si osiguram financijsku neovisnost od partnera i roditelja te tek onda donosim odluke koje će mi definirati život.

Kakav je vaš stav o umjetno potpomognutim trudnoćama? Kad ne biste mogli imati dijete prirodnim putem, biste li potražili pomoć medicine?

Naravno. Mislim da je potpomognuta oplodnja jedna od najboljih stvari koje nam omogućava suvremena medicina. S obzirom na porazne statistike, prema kojima se svaki šesti par bori s nekom vrstom neplodnosti, potpomognuta oplodnja omogućava da postanu roditelji i oni koji iz nekog razloga prirodno to ne mogu.

Što mislite o posvajanju djeteta? Mnogi to drže najhumanijim ljudskim činom, a vi?

Slažem se. Divim se svakom tko se na to odlučio i ne isključujem mogućnost da ću i ja jednog dana imati prilike za to.

Svojim ste statusom, nakon što je to učinila Beyonce na Instagramu, dali naslutiti da čekate blizance i na tome su vam svi čestitali. Možete li nam otkriti hoćete li postati mama blizancima?

Jednostavno nisam odoljela kad sam vidjela da je Beyonce na taj način objavila sretnu vijest pa sam se našalila na svoj račun da mi je oduzela svu pozornost. Istina je, čekam blizance, kao i Beyonce.

Odgajanje djece je jedan od najljepših i najtežih poslova. Plaši li vas ovo drugo?

Iskreno, nemam pojma što me čeka. Moja najbolja prijateljica rodila je u 21. godini, a ja sam tada imala 19. Danas joj klinci imaju 16 i 13 godina, ali imam potpunu amneziju vezano uz to kako su se odgojila. Odnosno, kad razgovaramo o tome, ni jedna ni druga se ne sjećamo kako joj je to tada pošlo za rukom, a i dalje smo tulumarile i normalno živjele.

Je li vas iznenadila vijest o trudnoći? Kako je Mak reagirao kad ste mu rekli sretnu vijest?

Sad baš da me trudnoća iznenadila u 36. godini, i nije. Mislim, imalo bi smisla to pitanje da mi je 20. Naravno da se razveselio. Oboje smo jako željeli djecu.