KREATIVNA VODITELJICA

Karmela Vukov Colić o ljubavi koja traje odmalena

12.02.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Uz obiteljske i poslovne obaveze, omiljena televizijska i radijska voditeljica i novinarka Karmela Vukov Colić uvijek pronalazi vremena za putovanja, usavršavanje jezika, pisanje kolumne, ali i ažuriranje svog dvojezičnog bloga na kojem nesebično s vjernim pratiteljima dijeli svoje recepte, ali i ideje za razne predmete koji nastaju u njezinim zlatnim rukama. Za tportal je ispričala odakle crpi ideje za svoj ručni rad i tko joj pomaže u tome te je otkrila i svoje planove

Nema toga što Karmela ne zna skuhati i izraditi: nosiljke za vatrostalnu posudu, pernice, prekrivače, jastuke, božićne ukrase, razne podloške, rukavice, nadstolnjake, košare za piknik, kutije za igračke ili kruh, ležaljke za kućne ljubimce... I sve svoje umijeće rado dijeli s drugima. Njezina ljubav prema izrađivanju raznih stvari i kuhanju traje još odmalena.

'Prvi sam ručak skuhala kao sedmogodišnjakinja - sjećam se da su to bili teleći odresci u vrhnju i češnjaku po receptu iz jednog tada popularnog dječjeg magazina, a i ukućanima i prijateljima često sam sama izrađivala darove. Ta se ljubav zadržala do danas. Često sam bila zamoljena podijeliti recept za neko jelo pa sam odlučila sve to lijepo staviti na internet – da je svima dostupno. Tako je nastao blog Ciao Karmela. Uz to, s brojnih putovanja, umjesto suvenira, donosim kući začine, recepte, autohtona kuhinjska pomagala, kuharice. U stranim gradovima obavezno obilazim tržnice i prodavaonice autohtone hrane. Razgovaram s ljudima o običajima i gastronomskim posebnostima njihova kraja. I takvi recepti imaju svoje mjesto na Ciao Karmela', kaže simpatična voditeljica.

Karmela s čitateljima dijeli razne recepte najrazličitijih jela...

..ali i kako, među ostalim, oslikati čaše

Svoj blog puni redovito – kad god ima nešto čime je zadovoljna.

'Svakodnevno kuham i volim isprobavati razne stvari. Na blogu su moji omiljeni recepti i neke moje varijacije poznatih jela. Često sam i za šivaćim strojem, s pletaćim iglama u ruci. Sve što je na Ciao Karmela sama sam skuhala, izradila, fotografirala. Ipak, nisam za sve zaslužna sama. Blog je dvojezičan – za engleski jezik brinu se moje drage prijateljice, prevoditeljica i lektorica Tanja Tomaš i Vesna Jakirčević, logo je napravio moj kolega Natan Djuran, a za izgled stranice zaslužan je Davor Vrandečić. To su ljudi koji stoje iza Ciao Karmela. Nadam se da ćemo uskoro naći vremena i za filmiće koji bi još bolje objasnili postupke', pojasnila je.

Kreativnost je, kaže, prati još od malih nogu

Ciao Karmela je zamišljen kao stranica na kojoj se može dobiti ideja kako nešto napraviti, ali i upute kako da se to izvede. 'Osim recepata, na njemu ima shema, predložaka. Pronaći ćete ideje za radionice s djecom, kutak posvećen kućnim ljubimcima ili, primjerice, slavljima rođendana. A sve što napravim, podijelim', priznala je. Svojim malim umjetničkim djelima nerijetko razveseli i prijatelje te kolege.  

Većinu stvari osmisli sama, a neke, kaže, i 'sretne po putu'. 'Kad naiđem na nešto što mi se svidi, probam to izraditi na svoj način', ističe. Jako je veseli interakcija s čitateljima koji joj se redovito javljaju da su skuhali ili napravili nešto po njezinom naputku.

Izradila je i etui za četkicu i pastu za zube

Na pitanje planira li jednog dana sve to možda ukoričiti, otkrila je da je davno počela pisati kuharicu koja je gotovo pri kraju. 'Ali ovaj mi se način, kroz blog Ciao Karmela, čini brzim i dostupnijim', kaže Karmela.

Osim što je gledamo na televiziji i slušamo na radiju, Karmela govori pet stranih jezika i stalno se iznova educira te radi kao turistički vodič. No postoji li još neki skriveni ili talent koji bi voljela imati? 'Ma, imam još nekih ideja, ali sve u svoje vrijeme. Zasad sam skroz zadovoljna i ovim', tajanstvena je.

  • +3
Ciao Karmela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Ciao Karmela