KUĆNI LJUBIMCI SLAVE 27 GODINA

Antun Ponoš: Nikad ljubimce neću ostaviti na milost i nemilost

17.01.2017 u 20:57

Bionic
Reading

Jedna od najgledanijih HTV-ovih emisija 'Kućni ljubimci' u petak 20. siječnja slavi 27 godina postojanja. Urednik i voditelj Antun Ponoš prisjetio se početaka kultne emisije u kojoj je ugošćeno više od 40000 ljubitelja životinja te je zbrinuto je više od 100.000 životinja

Jedna od najgledanijih HTV-ovih emisija 'Kućni ljubimci' u petak 20. siječnja slavi 27 godina postojanja. Urednik i voditelj Antun Ponoš prisjetio se početaka kultne emisije u kojoj je ugošćeno više od 40000 ljubitelja životinja te je zbrinuto je više od 100.000 životinja

'Iza nas je 27 godina pomaganja i spašavanja životinja na što sam vrlo ponosan i zahvalan svima koji su pomogli i surađivali na emisiji. Krenuli smo sa Z3 televizije 20.01.1990. Iza nas je 27 godina pomaganja i spašavanja životinja na što sam vrlo ponosan i zahvalan svima koji su pomogli i surađivali na emisiji. I dalje radim s još većom voljom i elanom i tako će biti stalno. Ne mislim se zaustaviti i nikada ljubimce neću ostaviti na milost i nemilost nego ću im pomagati dokle god to budem mogao, a svima koji me misle zaustaviti poručujem, nemoj te to pokušati, neće vam uspjeti, a ući će te u povijest kao što su neki već ušli. Ne poznajete moju energiju. Pitajte one koji su me upoznali, sve će vam reći! Volite životinje i pomažite im, ja od toga nikada neću odustati', poručio je urednik i voditelj Antun Ponoš.

Do 2015. godine emisija je emitirana u programu HRT-a kada je odlukom tadašnjeg programskog uredništva skinuta s programa i nastavila svoj rad na 16 drugih televizija u Hrvatskoj koje su joj omogućile rad u pomaganju i zbrinjavanju životinja. Promjenom programskog uredništva 2016. godine, emisija se 7. svibnja vraća na HRT-e u svoj termin subotom na prvom prijepodne na oduševljenje gledatelja.

'Dobili smo brojna priznanja za svoj rad, pratili i pomagali svim skloništima i udrugama za zaštitu životinja, organizirali brojne akcije pomoći napuštenim i ugroženim kućnim ljubimcima, pronašli stotine izgubljenih kućnih ljubimaca, što je usrećilo mnoge zabrinute vlasnike te smo senzibilizirali javnosti za pomaganje životinjama', ističe Anton Ponoš.

Raznovrsnim temama i sadržajem emisija 'Kućni ljubimci' pokazala je da briga za životinje može biti itekako korisna i zanimljiva širokom krugu gledatelja. Emisija među ostalim pokazuje kako kućni ljubimci pomažu invalidnim osobama, razotkriva što potiče ljude na držanje egzotičnih kućnih ljubimaca, upoznaje sa školovanjem i životom pasa obučenih za spašavanje te za rad u policiji i vojsci, otkriva kako prirodni neprijatelji kao kućni ljubimci mogu biti prijatelji.

Njezina posebna vrijednost  je što ne samo da prenosi informacije nego i odgaja nove generacije ljubitelja životinja i potiče u njima pozitivan odnos prema životinjama te, u širem smislu, pridonosi izgradnji humanijega svijeta.