SUBOTOM POPODNE

21. sezona emisije 'Lijepom našom'

24.10.2016 u 19:20

Bionic
Reading

Zabavno-glazbena emisija 'Lijepom našom' i ove će se sezone prikazivati subotom u popodnevnim satima na Prvom programu HRT-a

Iza ekipe toga velikog projekta već je 640 emisija i više od 1.500 sati programa, a uz zaštitno lice emisije, Branka Uvodića, iza kamere radi još 55 ljudi – scenografi, rasvjetljivači, kamermani, ekipa iz reportažnih kola i šminkerica te rekvizita. Naravno, tu je i stalan postav – producent Zdravko Sandrin, redatelj Vladimir Koščević, asistentica redatelja Aleksandra Haller te Marijana Duler, sekretarica redatelja.

'Najviše me raduju dvije stvari: što smo uspjeli u promicanju svih vrijednosti koje je UNESCO prepoznao i upisao u registar zaštićene nematerijalne kulturne baštine jer tu je najviše dobara upravo iz Republike Hrvatske, primjerice, nijemo kolo, bećarac, klapska pjesma, ojkalica… i da smo radeći ovaj projekt uspjeli tijekom godina povećati broj tamburaških sastava i mladih glazbenika', s ponosom ističe urednik i voditelj Branko Uvodić. Najavljuje kako ekipa emisije Lijepom našom, nakon što je posjetila Plitvička jezera, Novu Gradišku i Supetar na Braču, do Božića namjerava posjetiti Kutinu, Malinsku, Malu Suboticu, Županju.

'Ljudima mnogo znači kad dođemo u njihovo mjesto, promičemo kulturu i tradiciju, stare zanate, jela, prirodne ljepote i baštinu', ističe Branko Uvodić te dodaje da se posebna čarolija događa za vrijeme snimanja. Ozračje je u dvoranama fantastično.