OPOMENA PRED OTKAZ

Zidarić dobila bitku na HTV-u, evo kako gleda na izazove

28.09.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Poznata urednica i sportska novinarka na HTV-u nedavno se suočila s prijetnjom izvanrednim otkazom koji je, kako doznajemo, ipak povučen jer je bio potpuno pravno neutemeljen. Kako to biva kad je Mirna u pitanju, njezin komentar na izvanredne situacije na poslu može se iščitati između redaka na njezinu Instagram profilu

Kad je i prije pola godine, nakon dolaska nove v.d. uprave, prolazila turbulentno razdoblje na HTV-u, sve što je željela reći o tome Mirna Zidarić rekla je s nekoliko postova na Instagramu. Proteklog tjedna urednica i sportska novinarka, kao i krajem svibnja, suočila se s problemima na poslu. Pisalo se o prijetnji izvanrednim otkazom zbog odlaska na jedan javni događaj nakon što je prijavila bolovanje. HRT je nakon toga poslao službeno priopćenje kako izvanrednog otkaza neće biti, ali joj je ipak izrečena opomena pred otkaz.

Kako doznajemo, v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić prijetnju izvanrednim otkazom Mirni Zidarić, inače predsjednici Etičkog povjerenstva HRT-a, objavio je na oglasnoj ploči HTV-a. S obzirom na to da valjanih pravnih argumenata koji bi takav otkaz opravdali nije bilo, odluka je povučena. U sličnoj situaciji našle su se Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica HND-ova ogranka na HTV-u koja je kažnjena zbog 'verbalnog delikta', ali i Daniela Trbović koja je opomenu dobila navodno zbog fotografije s jednim kozmetičkim brendom s jednog modnog događaja na kojem je bila.

Tončica Čeljuska i Damir Smrtić također su, poput Mirne i Danijele, nedavno bili uzvanici jednog modnog događaja u društvu Ane Karamarko, no oni pak, koliko je poznato, problema zbog toga na HTV-u nisu imali.

Jučer je na svom Instagramu Mirna objavila post koji dovoljno govori o tome kako se nosi s novonastalom situacijom i pritiscima na poslu. 'Dvije stvari te definiraju u životu. Strpljenje kad nemaš ništa i stav kad imaš sve', poručila je Mirna. Zidarić je na HRT-u provela 22 godine, a predrasude i izazovi s kojima se susretala nikad je nisu obeshrabrili.

'Sve je stvar osobnog stava. Vrlo često su ljudi prepuni predrasuda o svemu i svačemu, ali to meni ne predstavlja nikakav problem. Svjesna sam svojih afiniteta, kvaliteta i mogućnosti. Uz puno truda i profesionalizma našla sam svoje mjesto pod suncem televizijskog neba', rekla je prošle godine u intervjuu za tportal.

??

A photo posted by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on