HRABRE TEME

Premijera HRT-ova dokumentarca 'Zašto dama sjedi sama?'

13.09.2016 u 15:33

Bionic
Reading

U petak 16. rujna u zagrebačkome kinu Tuškanac održat će se premijera novoga HRT-ova dokumentarnog filma scenaristice i redateljice Tanje Kanceljak 'Zašto dama sjedi sama?'. U filmu su opisane priče pet mladih žena koje su bez partnera i koje otvoreno govore o tome zašto je to tako

Film je nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT), a govori o sve većemu broju slobodnih djevojaka koje, unatoč obrazovanju, stalnomu radnom odnosu, dobroj situiranosti, voljom za druženjem i izlascima, ne mogu pronaći odgovarajućega partnera.

'Mladi se sve teže odlučuju na zajednički život i sve im je važnija njihova samostalnost. No postavlja se pitanje žele li to uistinu ili su muškarci izgubili hrabrost, a žene postale snažne i same sebi dovoljne? Ovo je trend koji nije prisutan samo u Hrvatskoj, ovo je univerzalna i sve češća priča', kaže Tanja Kanceljak.


Tanja Kanceljak je snimila film o pet mladih žena

Scenaristica i redateljica filma 'Zašto dama sjedi sama?' je Tanja Kanceljak, direktor fotografije je Davorin Gecl, montažer Zdravko Borko, za korekciju boje bila je zadužena Iva Blašković, skladatelj je Matej Meštrović, a asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić.

Film je proizveden u Odjelu za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije 2016., a na svečanoj će se premijeri nazočnima obratiti rukovoditelj toga HRT-ova odjela Vladimir Brnardić.


U filmu je riječ o sveprisutnijem trendu u Hrvatskoj, ali i u svijetu