OBITELJSKA IDILA

Antonija Stupar Jurkin: Majčinstvo je za mene kraj svemira

06.06.2016 u 06:57

Bionic
Reading

Voditeljica na RTL Televiziji Antonija Stupar Jurkin otkad je ušla u 30-e kaže da su joj se posložile sve kockice te istinski uživa u životu. Otvoreno govori o tridesetima, tome kakva je bila kao dijete, o obitelji te priznaje da ne voli primati savjete o majčinstvu jer najviše vjeruje svom instinktu

'Majčinstvo je za mene neopisivo lijep osjećaj. Ono za mene predstavlja kraj svemira i maksimalno ispunjenje. Nema tog stana, putovanja, bilo kakvih materijalnih stvari koje ti mogu zamijeniti onaj osjećaj kad dođeš doma i dijete ti kaže: 'Mama, di si?'', kaže Antonija.

Za sebe će reći da je stroga i pravedna mama. 'Nisam mama koja se dere i naređuje, nego smatram da kompromisom i konstantnim ponavljanjem možeš doći do onoga što želiš. Protiv toga sam da se urla na dijete, ali mora se znati red. Kad kažem: 'Paula, molim te, sad je vrijeme za krevet', ne moram povisiti ton. Djeca znaju biti svojeglava, ne razumiju puno toga, zato treba s njima imati puno strpljenja', rekla je.

Ona je kao dijete bila tvrdoglava. 'Bila sam vjerojatno najtvrdoglavije dijete na svijetu. Od malih nogu je moralo biti po mome. Znači, točno sam znala što hoću i da sve što hoću mogu i ostvariti', ističe Antonija.

Savjete o majčinstvu ne želi primati. 'Zanima te bezbroj stvari, čitaš puno, informiraš se i sam zapravo stvaraš iskustva. Jer mama zapravo najbolje zna što je najbolje za svoje dijete i nitko joj ne može i ne bi trebao nametnuti svoje mišljenje. Svako je dijete različito i ne postoji univerzalno pravilo. Mama ima razvijen instinkt za svoje dijete. Primjerice ja svaki put predosjetim kad će netko od moje dječice biti bolestan, skužim kad će netko od njih dobiti temperaturu. Puno savjeta mi je zapravo dala mama. Ona je puna nekih životnih mudrosti i raznih poslovica koje u nekim situacijama itekako imaju smisla', smije se Antonija.

Za petogodišnju Paulu kaže da je isti suprug, a dvogodišnji Ivano je još premali da bi mogla reći je li pokupio njezine ili karakteristike njezinog supruga Ivana. Lijepa voditeljica je supruga, inače djelatnika u velikogoričkoj Hitnoj pomoći, upoznala u osmom razredu osnovne škole. U srednjoj školi su postali par, a sada su već skoro 20 godina zajedno. S obzirom na njihovu mladost i današnje trendove, to zvuči nestvarno, no brak, kaže, održavaju razumijevanjem i prijateljstvom.

Ivano, ne brini se! Sve ce biti super prvi dan u vrticu! Seka te cuva!❤

A photo posted by Antonija Stupar Jurkin (@antonijasj) on

??????

A photo posted by Antonija Stupar Jurkin (@antonijasj) on

??????

A photo posted by Antonija Stupar Jurkin (@antonijasj) on