ZAVRŠENA DRUGA VEČER

Kaliopi ne ide u finale Eurosonga!

13.05.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Završena je druga polufinalna večer Eurosonga na kojoj je baš kao i prve večeri nastupilo 18 zemalja, od kojih je njih deset izborilo ulazak u veliku subotnju završnicu gdje će pjevati i naša Nina Kraljić

Nakon što su ovogodišnji voditelji Petra Mede i Måns Zelmerlöw otvorili drugu večer Eurosonga čast da prvi nastupi imao je mlađahni pjevač Justs, predstavnik Latvije koji je izveo pjesmu 'Heartbeat'. Potom je poljski predstavnik Michal pjevao 'Color of Your Life', a nakon njega sa skladbom 'The Last Of Our Kind' europskoj se publici predstavila švicarska pjevačica Rykka. Idući je bio Izraelac Hovi Star koji je otpjevao snažnu baladu 'Made of Stars'.

Iako se tjednima uoči njegovog nastupa pisalo kako će mu se na pozornici pridružiti pravi, pravcati vuk, to se nije dogodilo, no Bjelorus Ivan tijekom izvedbe pjesme 'Help You Fly' ipak je dotaknuo vuka. Doduše, onog u animiranom obliku. Predstavnica Srbije Sanja Vučić svoj je nastup i pjesmu 'Goodbye' posvetila svim zlostavljanim ženama diljem svijeta, a nastupala je u pripijenom, crnom kožnom kombinezonu na resice. Nicky Byrne tri je godine prezentirao glasove Irske na Eurosongu, a sada se našao u ulozi pjevača. Otpjevao je pop pjesmuljak 'Sunlight'.


Makedonska pjevačica Kaliopi poznata i našoj publici već je jednom predstavljala svoju zemlju na Eurosongu. Večeras je otpjevala snažnu baladu naziva 'Dona', nalik onima kakve pjeva Tereza Kesovija. Tekst za pjesmu napisala je sama, dok je za glazbu i aranžman zadužen njezin bivši suprug Romeo Grill. Litvanski predstavnik Donny Montell pjevao je 'I've Been Waiting For This Night', a nakon njega publiku je u dvorani oduševila australijska pjevačica Dami koja je za izvedbu pjesme 'Sound of Silence' dobila veliki pljesak. Iduća je, u bijeloj haljini, nalik na vjenčanicu, pjevala slovenska predstavnica ManuElla. Bugarska pjevačica Poli Genova koja je već bila na Eurosongu otpjevala je pjesmu 'If Love Was a Crime'.

Još jedan Lighthouse! No nije u pitanju Nina Kraljić već danski predstavnici čija se grupa zove kao i pjesma naše ovogodišnje eurovizijske predstavnice. Pjevali su o vojnicima ljubavi. Ukrajinska predstavnica Jamala izazvala je brojne kontroverze zbog pjesme '1944.' koju je sama napisala. Čim se popela na pozornicu, pobrala je ogroman pljesak publike iz koje su se čuli usklici oduševljenja. Agnete, predstavnica Norveške, pjevala je 'Icebreaker'. Šesnaesti su nastupali gruzijski pjevači Nika Kocharov i Young Georgian Lolitaz sa skladbom 'Midnight Gold'. Albanka Eneda Tarifa otpjevala je 'Fairytale', a dašak disko atmosfere donijela je belgijska pjevačica Laura Tesoro u pjesmi 'What's The Pressure'.

Nakon završenog telefonskog glasovanja voditelji su ovim redom pročitali deset zemalja koje prolaze u finale: Latvija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva i Belgija.