SLAVI SE 45.

Knjazov rođendan iz snova: Steven Seagal i pjena party

06.05.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Kreator najgledanijih televizijskih emisija Robert Knjaz danas slavi 45. rođendan. Otkrio nam je kako će ga proslaviti, kakve poklone najviše voli dobivati, ali i neke svoje male rođendanske želje

'Proslavit ću ga filmskim maratonom Stevena Segala koji će on osobno otvoriti, navečer organiziram pjena party u domu za starije Sv. Ana, te nakon toga velikim vatrometom i koncertom Scorpionsa iza škole u Dugavama. Šalim se, istina je surovija, rođendan slavim radno – od sedam ujutro sam na snimanju u Desnom Trebarjevu gdje snimamo rodno selo Stjepana Radića, a poslije idemo u Kostajnicu snimiti dio materijala za Zrinskog, dakle doma sam oko deset… Sve za 'Hrvatske velikane', ispričao nam je.

Dosta je, kaže, slab s datumima, pa uglavnom zaboravi da mu je rođendan.
'Ali tu je supruga, i za to služe supruge, pa me podsjeti na taj dan. Dakle, nije mi to neka napetost, dan kao i svaki drugi. Tijekom godine ima puno zabavnijih povoda za slavlja', kaže.

Otkrio nam je kakvi će ga pokloni najviše razveseliti.
'Kad sam bio klinjo u doba socijalizma i neimaštine, dobivao sam naranče i potkošulju pe ne mogu reći da sam zbog poklona jedva čekao rođendan. Poslije kroz život je bilo svakakvih poklona, od igle do lokomotive, s tim da su mi najdraži pokloni knjige. Jednom sam si čak i sam poklonio poklon - treking na Macchu Pichu za 40. ročkas i 12 dana haranja po Peruu. Bez kamere i snimanja, ali u dobrom društvu. Neprocjenjivo', rekao je.

Skromni Robert poželio je da mu svaki dan počne i završi osmijehom te novim saznanjem ili poznanstvom.
'Želim da mi je obitelj ispunjena ljubavlju, radošću i marljivošću. Da u Zagrebu na svaki auto dođe barem pet drva. Da nam Hrvatska bude zemlja gdje se ne dijelimo na sto načina, već se volimo takvi kakvi jesmo. Imam želja', kaže.

U godinama u kojima je sada sve mu je dobro, sretan je i zadovoljan svime što ima i čime se bavi.
'Živ sam, imam super obitelj, prijatelje i poslovnu ekipu oko sebe, svaki dan nešto stvaram. Uz to imam hrpu ideja, snova i planova te što je najvažnije, dovoljno energije da ih ostvarim', ističe. Nedavno je završio 'Autoportrete gledatelja' i 'Noćni kolegij' za HTV 3, a trenutačno je usred snimanja 'Hrvatskih velikana' za HTV 1.

'Riječ je o osam zabavno-povijesnih dokumentaraca od 48 minuta o banu Josipu Jelačiću, Nikoli Šubiću Zrinskom, Faustu Vrančiću, Tesli, Radiću, Mažuranićima, Držiću, te Zajcu i Lisinskom. To je prilično kompleksan projekt s masu sugovornika i lokacija, tako da me očekuje dugo radno ljeto i jesen. Eto najboljeg poklona za rođendan!' kaže jedno od omiljenih TV lica.


Supruga Zrinka ga uvijek podsjeti da mu je rođendan


Robert Knjaz na snimanju emisije 'Autoportreti gledatelja'