HIT SERIJA

Druga sezona Soderberghovog 'Kirurga' kreće na Cinemax-u

06.10.2015 u 16:30

Bionic
Reading

Druga sezonu hit-serije iz originalne Cinemax produkcije „Kirurg“ (The Knick) na Cinemax-u u Hrvatskoj bit će premijerno prikazana samo dan nakon američke premijere: 17. listopada, u 22.00h. Novi nastavci slijede subotom u istom terminu.

Druga sezona za „Emmy®“ nominirane drame„Kirurg“ (The Knick) u režiji oskarovca Stevena Soderbergha u kojoj za „Oscar®“ nominirani Clive Owen igra Johna Thackeryja, briljantnog, ali o drogama ovisnog kirurga koji probija granice medicine, moralnosti i rase u njujorškoj bolnici 1900-ih kreće 17 listopada ekskluzivno na Cinemax-u.

Bolnica Knickerbocker suočena je s promjenama na početku druge sezone, nakon što su Thackeryjeva odsutnost (hospitaliziran je u Novoj Engleskoj zbog ovisnosti o kokainu), nestašica imućnih pacijenata i financijski kiksevi primorali bolnički odbor da zatvori lokaciju u centru i premjesti je na sjever grada. Dok planovi premještaja napreduju, Algernon Edwards (André Holland), daroviti crni kirurg čija je afera s dobrotvorkom Cornelijom Robertson (Juliet Rylance) završila abortusom i razvrgavanjem njezina braka s bogatim bjelačkim nasljednikom u prvoj sezoni – na sve načine nastoji postati Thackeryjev nasljednik kao šef kirurgije, dok se kolege liječnici, medicinske i časne sestre te uprava bore s brojnim izazovima i na poslu i u privatnom životu.

Bogat detaljima iz toga razdoblja, „Kirurg“ uspijeva prikazati jedinstven duh tog vremena, kada je golem napredak u tehnologiji preobrazio medicinu i metode za koje se dotad nije vjerovalo da bi mogle postati standardne. Također se bavi polaganim promjenama u društvenim noramama, dok se produbljuje jaz između bogatih i siromašnih, a ideja rasne jednakosti tek je dalek san. Gledatelji koji još nisu pogledali prvu sezonu serije, sada to mogu učiniti na HBO GO-u, i tako se pripremiti za 17. listopad, kada počinju nove intrige u “Kirurgu“.

Prva epizoda nove sezone hit-serije „Kirurg“ u periodu od 17. listopada do 16. studenog biti će dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj, putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji u tom periodu posjete www.hbogo.hr moći će uživati u ovom intrigantnom ostvarenju s potpisom HBO-a.

https://www.youtube.com/watch?v=coaCd74GTy0