LUD, ZBUNJEN, NORMALAN

Moamer Kasumović: 'Glup sam kad se zaljubim'

05.10.2015 u 19:02

Bionic
Reading

Od večeras na Novoj TV kreću novi nastavci humoristične serije 'Lud, zbunjen, normalan'. Što nas čeka ove sezone, je li njegovo srce zauzeto i zašto je postao glumac a ne novinar, ispričao nam je Moamer Kasumović, a u seriji ga gledamo u ulozi doktora medicine Damira, jedinog normalnog člana obitelji Fazlinović

'Činjenica da već osmu godinu radimo seriju i da je se publika nije zasitila dovoljno govori o njenom uspjehu. Iskreno, nitko od nas nije očekivao da ćemo doživjeti ovakav uspjeh. Vjerovali smo da će publika imati podijeljena mišljenja, međutim kako je vrijeme prolazilo, počela se događati ta masovna histerija za likovima iz serije. Publika se jednostavno prepoznaje u likovima i svakodnevnim, životnim situacijama koje obrađujemo u seriji', kaže Moamer Kasumović, glumac kojeg gledamo u ulozi Damira Fazlinovića, dodajući da će ova sezona biti jednako uzbudljiva kao dosadašnje.

Produkcija Akord, koja je u nikad gorem stanju, u novim nastavcima, osim što će voditi bitku sa snimanjem serije, uplovit će u novi projekt – kreće snimanje reality showa, a u njemu će sudjelovati svi. U život Izeta Fazlinovića, kojeg igra Mustafa Nadarević, vratit će se njegova neprežaljena ljubav, Spomenka, a u Sarajevo se vraća i Ajna, koju glumi Nives Ivanković. Ovog puta neće biti u ljubavi s Farukom, kojeg glumi Senad Bašić, nego s njegovim rođakom Samirom. Od novih uloga, u seriji će se pojaviti Tarik Filipović.

'Kada ovako dugo radite ovakav projekt, neminovno je da postanete i jako bliski s kolegama sa seta. Mustafa, Senad i ja imamo jako blisku i prijateljsku suradnju, tako da smo s vremenom stvarno počeli između sebe, izvan seta, zvati se 'deda', 'tata', 'sin', 'unuk'. (smijeh) Međutim, neke velike sličnosti nas s likovima baš i nema. To su samo likovi koje igramo nas trojica', pojasnio je Moamer. Prije glume, a poslije završene gimnazije, koju je završio s vrlo dobrim, upisao je studij novinarstva.

'Novinarstvo mi je uvijek bilo 'plan b'. Upisati Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu teška je misija. Većina glumaca se i po nekoliko godina pokušavala upisati. Zbog tog razloga sam upisao novinarstvo, u slučaju da ne položim prijemni za Akademiju', izjavio je. Njegovo odrastanje bilo je potpuna suprotnost Fazlinovićevom jer je u svojoj obitelji, uz oca Mevludina, bio blažen među tri sestre, Mirhom, Lejlom i Rejhom, i majkom Vesnom. Do 14. godine živio je u idili Bijelog Polja, najvećega grada u crnogorskom dijelu Sandžaka, a zatim se preselio u Sarajevo.

Prvi glumački honorar zaradio je u 21. godini života, glumeći u filmu Srđana Vuletića 'Ljeto u zlatnoj dolini'. Snimio je još filmove 'Dobro uštimani mrtvaci' i 'Hiljadarka' te kratke filmove 'Prva plata' i 'Anđeo i amnezija'. Glumio je i u predstavama 'Priviđenje iz srebrnog vijeka', 'Cirkus' i 'Žaba'. S kolegicom Zanom Marjanović jedan je od osnivača Magacin-Kabarea.

Danas se, uz glumačke obaveze, u zadnje vrijeme bavi i produkcijom. 'Počeo sam raditi s malom produkcijskom kućom koja se zove Burningpeacock i upravo smo u snimanju našeg prvog igranog filma 'The Life of Flowers' mladog američkog redatelja Jimmyja Bontatibusa', izjavio je. A kada ni to ne radi, onda najviše voli putovati i družiti se s dragim ljudima.

Njegovo srce trenutno nije zauzeto. 'Bilo, prošlo. Idemo dalje', priznao je Moamer, a na pitanje kakav je kad se zaljubi, kroz smijeh kaže - glup.


S kolegama Branislavom Trifunovićem i Nikolom Kojom igrao je u komediji 'Hiljadarka' redatelja Nenada Đurića


I nakon seta voli se družiti s Mustafom Nadarevićem i Senadom Bašićem