SANDRA LONČARIĆ TANKOSIĆ

'Bračnu monotoniju razbijam putovanjima'

05.10.2015 u 11:08

Bionic
Reading

Uz već poznatu postavu najosebujnijeg fiktivnog sela Oštrovca, druga sezona serije Nove TV 'Kud puklo da puklo' dobila je neke nove uloge među kojima je i ona Sandra Lončarić Tankosić. Ova atraktivna Slavonka ispričala nam je prve dojmove o seriji te otkrila kakva je mama

'Atmosfera na snimanju serije je odlična, zabavna, kreativna. Glumim bivšu ženu Darija Žeravice s kojim imam dvije kćerke. Suzana je ambiciozna, željna uzbudljiva života, ne može podnijeti novu Dariovu ženu Mirandu s kojom ima svakodnevne razmirice i vrijeđanja koje izluđuju obitelj, a seljane itekako zabavljaju. Za sada sam zadovoljna kako sam se snašla u ulozi, a imam i odlične glumačke partnere', pohvalila se Sandra Lončarić Tankosić. Prvakinja HNK-a Osijek pratila je prvu sezonu serije 'Kud puklo da puklo' i bila je sretna kad su je pozvali da se priključi glumačkoj ekipi serije.

U dosadašnjoj karijeri odigrala je preko 30 kazališnih uloga, u filmovima 'Crvena prašina', 'Kraljica noći', 'Generalov carski osmjeh', 'Anđele moj dragi'; ona u 'Zavaravanju' 1998. joj je donijela Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu; zatim u telenovelama 'Dolina sunca', 'Pod sretnom zvijezdom', 'Dobre namjere', 'Hitna 94' i mnogim drugim.

'Svaka uloga ima posebno mjesto u mom životu i u svaku dam dio sebe i svoje osobnosti. Tako jedino znam i prema tome nije mi teško poistovjetiti se s bilo kojim likom', kaže glumica koja je 1992. sasvim slučajno upala na audiciju Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu - studij u Osijeku.

Bila je folklorašica i nesuđena stjuardesa, a trenirala je i rukomet sedam godina. Već je 12 godina u braku sa sportašem Željkom Tankosićem pa joj je sport, osim umjetnosti, neizostavan dio života.
'Udana sam za sportaša, otac mi je bio rukometni trener, sin mi trenira nogomet i smatram da je sport vrlo bitan u razvoju naše djece kako psihičkom tako i fizičkom. Kroz sport sam se naučila disciplini, timskom radu. Volim njegovati svoje tijelo, volim se u njemu dobro osjećati i zato kada god imam vremena, koristim ga za  vježbanje. Petar dijeli sa mnom strast prema biciklizmu, tako da nas dvoje često odlazimo na zajedničke vožnje kroz prirodu. Svakodnevno vježbam jogu kojom postižem tjelesni, mentalni i duševni sklad', otkrila je.

S 12-godišnjim sinom Petrom, bez obzira na pubertetske mušice, ima izvrstan odnos.
'Puno razgovaramo, iskreno i s povjerenjem. Nisam stroga, ali sam pobornik toga da ako dijete napravi nešto loše, mora biti u kazni, jer strah od kazne pomaže da se reguliraju emocije, izgrađuje se moralni stav djeteta', izjavila je.

Na pitanje što je naslijedio od nje, kaže dušu.
'Često se šalim i kažem: izgled je naslijedio na tatu, a dušu na mene', rekla je kroz smijeh.

Supruga Željka upoznala je tijekom provoda u noćnom životu. U gradu su se mjerkali, barili pa zavodili, a na kraju je popustila.
'Osvojio me šarmom koji je i dan danas njegovo najmoćnije oružje', priznala je. Bračnu monotoniju razbijaju putovanjima.

Do 40-ih je, kaže, bilo razdoblje životnog učenja, a sada dolazi razdoblje uživanja. Osim u svom poslu, uživa u životu općenito.
'Uživam u predivnoj prirodi, dobroj hrani, vinu, u druženju s ljudima, s obitelji, u meditaciji, u jogi, u čitanju i gledanju dobrih filmova, u vožnji biciklom. Popis je dugačak, a dan mi je često prekratak za sva ta uživanja', izjavila je glumica.


Sandra i Željko u braku su 12 godina