BITKA ZA GLEDANOST

Ovako će vas TV kuće (pokušati) zabaviti na jesen

12.08.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena predstojeća televizijska jesen na hrvatske male ekrane donijet će čak četiri reality showa: 'Big Brother', 'Farmu', 'Zvjezdice' i 'Tvoje lice zvuči poznato'

Posljednji 'Big Brother', i to onaj regionalni, u Hrvatskoj se prikazivao 2011. godine. Mnogi se i danas sjećaju ljubavi Marijane i Nemeša koja se naposljetku ipak ugasila nakon što su izašli iz najpoznatije balkanske kuće.

Četiri godine kasnije novi kandidati iz Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije samo što nisu ušli u kuću na beogradskom Košutnjaku. Iako s RTL-a još nije službeno potvrđeno, šuška se da će prva live emisija ići 4. rujna, a srpski mediji pišu da kako će to biti najteži 'Big Brother' dosad. Naime, za nagradu od 200 tisuća eura stanari će morati ležati u kadi punoj glista, jesti živu ribu i spavati u tzv. 'horror sobi'. Kandidati su, navodno, već odabrani, a krajem kolovoza dolaze u Beograd gdje će tjedan dana uoči emitiranja showa provesti u izolaciji. Show bi trebali voditi Antonija Blaće i Aleksandar Radojičić.


Još jedna kuća ove jeseni otvorit će svoja vrata, a na seosko imanje 'Farme' ući će sedam muškaraca i sedam žena. Za razliku od prošlogodišnjih sezona kada su se natjecale isključivo poznate osobe, ove godine priliku za zaraditi pola milijuna kuna imat će obični ljudi. Prva sezona 'Farme' na Novoj TV prikazana je 2008. godine, a tada je pobjedu odnio Rafael Dropulić Rafo. Iduće je godine slavio Mario Mlinarić, dok je u posljednoj sezoni, emitiranoj prije pet godina, pobijedio Kristijan Rahimovski.

S Nove TV poručuju da se za novu sezonu prijavilo više od dvije tisuće Hrvata među kojima se nalaze direktor, vozač, građevinar, ali i jedan sveučilišni profesor. Svi oni morat će se na tri mjeseca odreći blagodati vanjskog života i isključivo vlastitim radom pokušati osvojiti simpatije publike i glavnu nagradu. Show bi se na malim ekranima trebao početi prikazivati tijekom rujna, a zasad nije poznato tko će ga voditi. Dosad su to bili Mia Kovačič, Nikolina Pišek i Davor Dretar Drele, no s obzirom da posljednjih dvoje više ne rade na Novoj TV, ako bude vodila emisiju, Miji će se zasigurno pridružiti neka nova televizijska lica.


Nakon što je prošle jeseni bio najgledaniji show na svim televizijama, očekivano je bilo da će Nova TV realizirati i drugu sezonu emisije 'Tvoje lice zvuči poznato'. Postavu nove sezone čine Luka Bulić, Saša Lozar, Maja Posavec, Ivana Marić, Maja Šuput, Renata Sabljak, Dušan Bućan i Ivan Šarić, koji će se iz tjedna u tjedan prerušavati u domaće i strane glazbene zvijezde. Prihod od emisije ide u humanitarne svrhe, a show opet vode Rene Bitorajac i Igor Mešin. Snimanja su započela već početkom ljeta, tako da će Nova TV do jeseni snimiti sve emisije i svakog tjedna puštati po jednu epizodu. U prvoj sezoni pobijedio je Mario Petreković.


RTL-ov glazbeni show 'Zvjezdice' pod voditeljskom palicom Doris Pinčić Rogoznice i Nives Čanović snima se u Šimanovcima nedaleko od Beograda. U njemu će se natjecati djeca od šest do 15 godina, a slična je emisija ove televizijske sezone na kanalu Pink bila najgledaniji program u Srbiji.  Izvedbe će ocjenjivati peteročlani žiri: Vanna, Enis Bešlagić, Alka Vuica, Luka Nižetić i Zdravko Šljivac, koji će podizati i spuštati svoje stolice u studiju, ovisno o tome sviđa li im se ili ne sviđa izvedba pojedinog pjevača.


Nema sumnje - bit će ovo zanimljiva televizijska jesen, a svakako će najzanimljivije biti vidjeti kojem će showu poći za rukom da osvoji najveću gledanost, a koji će krahirati.

Kad se ovome doda da i HRT na male ekrane planira vratiti 'Ples sa zvijezdama', dok 'Voice' sigurno ide idućeg siječnja, slobodno možemo reći da bitka može početi.