DJETINJSTVO U RIJECI

Možete li pogoditi koja je ovo voditeljica?

09.07.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Urednica i voditeljica na HRT-u Uršula Tolj kao mala nije se voljela fotografirati. Prisjetila se svog djetinjstva, a fotografije iz najranijih dana podijelila je na svom profilu na Facebooku

'Fotografije su nastale kad sam imala godinu dana, možda i ne toliko jer sam prohodala s devet mjeseci. Nije mi se baš dopao prvi susret s profesionalnim fotografom jer sam jako plakala i mama me više nikad, a ni sestru, koja se rodila godinu dana poslije, nije vodila na fotografiranje. Zato sam ja to nadoknadila kasnije u životu', ispričala je kroz smijeh Uršula Tolj.Fotografije iz tog vremena podijelila je na svom profilu na Facebooku.

Kad se prisjeti djetinjstva, pamti kako je s pet godina toliko jako htjela u školu da joj je tata morao kupiti školsku torbu da je smiri. 'Ludo dijete. Bila sam odlična učenica cijelo školovanje. Imala sam lijepo djetinjstvo u Marčeljevoj dragi u Rijeci, iznad mora... Rado se sjetim kako smo se za vrijeme likovnog znali spustiti u lučicu kako bismo crtali i slikali barke, a ako je pri kraju školske godine bilo ovako vruće, znali smo se i bućnuti', kaže Uršula. Iz vremena prije škole sjeća se kako su se sestra i ona rado igrale na plažama u okolici Rijeke.

Ovog ljeta uređivat će emisiju 'Šušur', a za jesen se priprema za RetrOpatijski festival koji bi trebala i voditi i uređivati. 'Pokušat ćemo vratiti glazbu i glamur u Opatiju početkom studenog. Prva večer bit će posvećena Ivi Robiću, a druga nekim od najvećih hitova Opatijskog festivala, ali u novim aranžmanima', otkrila je. Osim rada na televiziji, Uršula se već dulje vrijeme bavi pisanjem tekstova za brojne glazbene izvođače.

'Autorica sam nekoliko tekstova na novom albumu rock grupe Keops, a nastavljam suradnju s tamburašima Kas, Vranac... te ponekim novim imenom. Počinjem suradnju i s nekim jakim imenima pop glazbe', rekla je. Pored toga, neumorna Uršula piše knjigu kratkih priča.