TREĆA SEZONA SHOWA

Prvi finalist MasterChefa je Ante

30.05.2015 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon žestoke borbe u kojoj je bilo plača, suza, znoja, smijeha, ali i krvi, poznat je prvi finalist treće sezone 'MasterChef Hrvatska' - Ante

U zadatku 'Jelo mog zavičaja' Ante se istaknuo s najboljim tanjurom te tako zavrijedio direktan ulazak u finale showa.

'Još uvijek sam zapravo iznenađen i još uvijek pokušavam u glavi to sve posložiti. Imao sam dobar osjećaj, ali kada su mi rekli, kao da nisam mogao vjerovati! To je super osjećaj!' kazao je Ante nakon što je žiri priopćio odluku.

Trema je učinila svoje, a trenutak nepažnje bio je koban po Elenu. Režući slaninu, Elena se jako porezala, a u pomoć joj je odmah priskočio Robert. 

Elena je uspjela junački odraditi kuhanje do kraja, nakon čega je ipak otišla na Hitnu na šivanje prsta. Kušanje je proteklo jako dobro. Ante je pripremio, kako ga je nazvao, 'crable', odnosno crumble od raka jer je želio napraviti nešto što sliči buzari (jer je on s Kvarnera), ali obogaćeno njegovim iskustvima i putovanjima po svijetu. Radovanu se svidjelo jer su okusi stvarno podsjećali na buzaru, ali mu je zasmetalo to internacionalno ime. Dinu je cijeli koncept bio zanimljiv te mu je poručio: 'Stvarno ima elemenata internacionalne kuhinje i dobro si pogodio ovaj anis. Estetski, to više liči na tebe. To je to. Buzara u teči. Imaš pravo!' Iva je poslužila jelo naziva 'More djetinjstva' i donijela povrće i ribu na tanjuru te u zdjelici juhu koju je Radovan prelio u tanjur kako bi se dobila nekakva dekonstrukcija brudeta.

Robert je donio svoje viđenje Cetine i tog kraja od izvora do ušća. Odmah s Hitne, Elena je stigla na kušanje. Svoje jelo je zamislila kao juhu od janjetine, ali ju je prvo trebalo izmiješati da se sastojci prožmu, što je Radovan i učinio te joj nakon kušanja komentirao da jelo može bez problema 'stati u nekom dobrom restoranu bilo gdje u svijetu' i čestitao joj. Dinu se svidjela prezentacija, ali smatra da je tanjur previše minimalistički u odnosu na količinu janjetine koju je u dućanu uzela. Sve u svemu, žiri je bio zadovoljan jelima i svi kandidati su dobili pohvalu.

'Svaka vam čast! Svatko na svoj način je uspio dokazati em svoje znanje, em svoje podrijetlo', zaključio je Andrej. Nakon što je MasterChef dobio prvog finalista, drugi dio emisije bio je rezerviran za edukativni dio, Gastroakademiju.

A za kojih dvoje kandidata još ima mjesta u finalu MasterChefa, saznajte u nedjelju, 31. svibnja, na Novoj TV od 22 sata