KANDIDATI NIKAD BOLJI

Splićanin, Zadranin i Sinjanka rasturili u 'The Voiceu'

31.01.2015 u 21:53

Bionic
Reading

Na HTV-u je prikazana treća epizoda sve popularnijeg showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske', koji iz tjedna u tjedan obara rekorde gledanosti

I u večerašnjoj emisiji predstavili su se pjevači s iznimnim glasovima, no samo su neki od njih dobili priliku da idu u idući krug natjecanja – dvoboj.

Prvi se predstavio 20-godišnji Jure Brkljača iz Zadra o kojem je prijatelj rekao da voli dobre žene i piće, dok Zadranin sebe opisuje kao nepopravljivog romantičara. Otpjevao je pjesmu 'Brod u boci' i već u prvim sekundama osvojio srca Tonyja Cetinskog i Indire. Potom mu se okrenuo Ivan Dečak, a na samom kraju pjesme Jacques, koji mu je rekao da je zamalo počeo plakati. Tony mu je, pak, kazao da će s njim slaviti pobjedu u showu, što je bio dobar mamac da ga Jure odabere za mentora.


Iduća se na scenu HTV-ova studija 'Anton Marti' popela 22-godišnja studentica hrvatskog jezika i književnosti Nina Kraljić iz Lipovljana. Otpjevala je 'Beneath your beautiful', a prvi joj se okrenuo Jacques, potom i Tony. Nina je, inače, 2009. bila finalistica još jednog showa – 'Supertalenta' na Novoj TV i već je tada svojim glasom osvojila publiku, no veću glazbenu karijeru nije ostvarila. Iako su je i Jacques i Tony obasuli komplimentima želeći je pridobiti u svoj tim, Nina je naposljetku odabrala Jacquesa.


Treća kandidatkinja Laura Mjeda (26) iz Koprivnice, za sebe je rekla da joj je glazba poput glume. Otpjevala je bezvremenski hit Whitney Houston 'I will always love you', no nijednom od članova žirija njena se izvedba nije dopala. 'Svi smo bili prilično blizu da stisnemo, no u tvom iščekivanju nas da se okrenemo, postala si nesigurna', rekao joj je Ivan, dok je Jacquesov komentar bio da ju je pojela pjesma.

Nakon Laure, gledatelji ispred malih ekrana imali su priliku slušati 34-godišnjeg Ivana Županovića iz Zadra, inače oca troje djece. Otpjevao je 'Bridge over troubled water' i osigurao mjesto u Indirinom timu, koja mu se jedina okrenula. Kazala mu je da ima odličan glas i da joj se čini da su njeni kolege gluhi.


Azra Kuštrić Skender
iz Dubrovnika, također mama, pjevala je 'Son of the preacher man', a i njoj se okrenuo samo jedan mentor i to Ivan. 'Bit će nešto od tebe, igrala si se svojim glasom i baš mi se dopalo', rekao je Dečak ovoj medicinskoj sestri.


Pjerina Ruževića (22) iz Splita također smo već imali prilike upoznati jer se 2010. natjecao u showu 'Hrvatska traži zvijezdu', no bez većeg uspjeha. Večeras je otpjevao 'Stay with me' i svojim glasom već u prvim sekundama pjesme osvojio sva četiri mentora, koji su se gotovo istodobno okrenuli ne bi li ga vidjeli. 'Ostavio si nas sve bez riječi, interpretacija savršena, gledala sam pobjednika ovog natjecanja', rekla mu je Indira. Ipak, Pjerino je odabrao Jacquesa, i to, kako je rekao, zbog iznimnog glasa. Inače, prilikom predstavljanja Pjerino je povjerio da je imao prometnu nesreću koja mu je promijenila život.



Pjesmu 'Valery' otpjevala je 28-godišnja Melanija Purić s Krka. Jedini joj se okrenuo Ivan, kazavši da se veseli što joj je baš on postao mentor i da često ljetuje na Krku, no da to nije razlog zašto ju je odabrao.


Svoju minutu i pol dobio je i 20-godišnji student novinarstva Neven Stipčić iz Varaždina, koji je otpjevao pjesmu svog idola Freddieja Mercuryja 'The show must go on'. U zadnjim trenucima dobio je priliku za nastavak natjecanja zahvaljujući Jacquesu. 'Kad se ovako pjeva s 20 godina, onda se s 30 leti u nebo', rekao mu je budući mentor.


Tomislav Užarević (28) iz Đakova posao je napustio zbog glazbe, a žiriju se prezentirao otpjevavši klasik 'Fly me to the moon'. Prva i jedina koja mu seokrenula bila je Indira rekavši mu da ima predivnu boju glasa. 'Srce mi udara jako, prekrasan glas, pametan odabir pjesme i bit će mi zadovoljstvo da te čujem u nekim drugim pjesmama', rekla je Indira.


Sinjanka Iva Ajduković (28) već je poznata po svojim sudjelovanjima na pjevačkim natjecanjima. Jedan od njih bio je 'Showtime' 2007. godine na Novoj TV, gdje je pobjedu odnijela Franka Batelić, a jedan od članova žirija također bio Jacques. 'Želim već jednom da mi se prizna talent', rekla je Iva u uvodu, a predstavila se pjesmom 'Stop'. Prvi joj se okrenuo Tony, potom Ivan pa i Indira. Iako je zaplesala s Indirom, Iva je naposljetku za mentora odabrala Tonyja.


Davor Lovrinić (29) iz Pazina kao klinac je nastupao u 'Turbo Limach Showu' Siniše Cmrka, a u 'Voiceu' je pjevao jednu od naslovnih pjesama iz serijala o Jamesu Bondu – 'Skyfall'. Nažalost, nijedan od članova žirija nije se okrenuo da mu čuje glas. 'Biti na ovoj sceni za mene je jedna posebna čast', istaknuo je.

Nakon večerašnje emisije Indira, Jacques i Tony u svom timu imaju sedmero kandidata, dok ih Ivan ima osmero.