LIZZY CAPLAN

Zbog nje svi gledaju 'Doktore za seks'

29.01.2015 u 09:18

Lizzy Caplan ('Doktori za seks')

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Glumica Lizzy Caplan osvojila je ljubitelje serije 'Doktori za seks' (Masters of Sex) u ulozi neodoljive i slobodoumne Virginije Johnson u škakljivoj priči o istraživanju seksa smještenoj u pedesete

Vjerojatno jedan od najpopularnijih likova je Virginia koju tumači Lizzy Caplan, 32-godišnja TV senzacija koja nakon uloga u brojnim filmovima i serijama ('Mean Girls', 'Bachelorette', 'Cloverfield', 'Party Down') briljira kao samohrana majka dvoje djece koju život nimalo ne mazi.

Ova zgodna brineta rođena je u Los Angelesu 30. lipnja. U djetinjstvu je željela postati pijanistica, a kasnije se odlučila baviti glumom.

Serija 'Doktori za seks' nastala je prema knjizi 'Masters of Sex' Thomasa Maiera o uspjehu Williama Mastersa, ginekologa koji se usudio proučavati seks u laboratorijskim uvjetima s ljudskim subjektima u St. Louisu 1950-ih godina. Nakon 10 godina prikupljanja podataka, kada su Masters i Virginia objavili svoje istraživanje, koje je objašnjavalo fiziologiju orgazma, zagovarajući zdrav seksualni život i zauvijek završivši s medicinskim čistunstvom i laganjem, preko noći su postali zvijezde cijele Amerike. Javnost ih je prozvala 'parom koji je Ameriku naučio voditi ljubav'.

Lizzy je u jednom intervjuu izjavila da se iznenadila kad je dobila ulogu u 'Doktorima za seks' jer se uglavnom vidjela u komedijama. 'Nevjerojatno je to da sam zahvaljujući ulozi Virginije dobila priliku izaći iz svojih dosadašnjih glumačkih okvira, što je zbilja sjajna stvar', rekla je lijepa glumica.

Budući da serija obiluje golišavim scenama, Lizzy kaže da joj su joj neke bile vrlo neugodne, no da se na kraju navikla na njih.

'Fascinantno je to kako se naš um može jednostavno isključiti. Prolazilo mi je čak kroz glavu: Ne mogu vjerovati da je ova djevojka gola, a mi uopće ne možemo reagirati! A na kraju snimanja pomislila sam: U redu... tko će danas biti gol? Požurimo se, jer svi želimo ići na ručak', prisjetila se Lizzy, glumicakoja je šest godina bila u vezi s Matthewom Perryjem, Chandlerom iz 'Prijatelja'.

Mnogi se slažu da je upravo kemija između Michaela Sheena (dr. Masters) i Lizzy Caplan ključna za seriju. Dr. Masters nije simpatičan lik, distanciran je i hladan, za što je zaslužan sjajni Michael Sheen, kojem je prekrasna Lizzy Caplan upravo savršena suprotnost.

O svojem kolegi Michaelu Sheenu, s kojim njezin lik razvija poseban poslovno-privatni odnos, ima samo riječi hvale: 'Obožavam i poštujem Michaela i doista se zabavljamo zajedno. Nije lako pronaći takvu kombinaciju. Jedan od naših glavnih ciljeva prilikom predstavljanja tih slavnih povijesnih ličnosti bio je držati njihov odnos što zagonetnijim i nejasnijim. Na neki način to su i Masters i Johnson morali činiti da bi mogli nastaviti svoju studiju. Michael i ja proveli smo mnogo vremena zajedno tijekom snimanja', rekla je Lizzy, čija je prva TV uloga bila ona u kultnoj seriji 'Freaks and Geeks'.

Serija je postigla velik uspjeh (dosad su snimljene dvije sezone koje možete pratiti i na Pickboxu), a obožavatelji ne mogu dočekati treću sezonu koja će biti prikazana ove godine.