BOŽIĆ UZ TV PROGRAM

Što ćemo gledati na HTV-u za božićne blagdane

17.12.2014 u 10:57

  • +10

Božićni blagdani na HTV-u

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

Hrvatska televizija za nadolazeće je blagdane pripremila prigodan program koji će u naše domove unijeti duh Božića i blagdansko raspoloženje, poručuju s HTV-a

Na Badnjak će blagdansku atmosferu uljepšati emotivna priča o obitelji, prijateljstvu i životnim izazovima u drami 'Put' koja je na rasporedu u 20 sati i 25 minuta na Prvom programu. U glavnim su ulogama Martin Sheen, Emilio Estevez i Deborah Kara Unger. Ovaj sjajan film inspiriran je hodočašćem na kojem su sudjelovali Estevezov devetnaestogodišnji sin Taylor i njegov otac Martin Sheen te knjizi Jacka Hitta 'Off the Road: A Modern-Day Walk Down the Pilgrim's Route into Spain'.

Na Drugom programu u 12 sati i 45 minuta očekuje vas obiteljska drama 'Božićna čestitika / Christmas Card'. Riječ je o filmu prepunom božićnog ugođaja, prožetom duhom ljubavi, mira i spokoja te snimljenom prema scenariju Joany Kane, a Edward Asner, u ulozi oca, bio je nominiran za Primetime Emmy.

Večernji program na Drugom počinje filmom redatelja Daniela Kušana 'Koko i duhovi', koji je na rasporedu u 20 sati. Znatiželjni i odvažni Koko upustit će se u opasnu pustolovinu s dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima. Film 'Koko i duhovi' snimljen je prema istoimenom romanu Ivana Kušana, a sudjelovao je na brojnim festivalima. Na filmskom festivalu u Puli osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule, Vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta, Zlatne Arene za glazbu i montažu te druge ugledne nagrade.

U 22 sata i 45 minuta, slijedi bajkovita drama prepuna izvrsne glazbe 'August Rush'. Ova sentimentalna priča govori o glazbeno nadarenom dječaku koji živi u sirotištu i sanja o tome da pronađe svoje roditelje. Uvjeren da ga oni negdje čekaju te vođen glazbom, pobjegne u New York u potrazi za njima. Film je nominiran za Oscar za originalnu skladbu, a u glavnim su ulogama Robin Williams, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers i Freddie Highmore.

Trenutke nakon ponoći uveselit će još jedna emotivna priča u filmu 'Čudo u 34. ulici'. Nostalgičan i sentimentalan, to je film koji je nemoguće ne voljeti. Nosi prekrasne poruke i mnogo nade, a Djed Božićnjak u filmu nije samo simpatičan starčić u crvenom odijelu, nego simbol svega onog dobrog i pozitivnog što pronosi i blagdan Božića. Snimljen na temelju istoimenog klasika 'Čudo u 34. ulici', dražestan je film koji ostaje vjeran duhu originala, a u glavnim su ulogama Dylan McDermott, Richard Attenborough i Elizabeth Perkins.

Na Božić, u posebnom izdanju emisije 'Večer na 8. katu' kod Daniele stiže Dražen Siriščević i njegovi gosti. Naravno, neće nedostajati ni dirigiranja, pjevanja, čak ni spavanja, a sve to uz Zagrebački kvartet saksofona i sjajnu sopranisticu Valentinu Fijačko. Božićno izdanje 'Večeri na 8. katu' gledajte u 20 sati i 10 minuta na Prvom programu, poručuju s HRT-a.

Već tradicionalno iz HNK-a gledatelji će u 21 sat i pet minuta imati prilike uživati uz najljepše božićne pjesme i snimku 'VIP božićnog koncerta'. Na rasporedu su najpoznatije skladbe koje će u svaku obitelj i blagdansku večer unijeti duh Božića. Nastupit će: Brass Ensemble, S.G. Markos, Tina Horvat Vanda Winter, Irena Žilić, Mario Huljev, Detour, Nina Badrić, Stefan Milenković, Gibonni te Husar & Tomčić klasa.

U 22 sata i 25 minuta, slijedi jedan od najboljih i najpopularnijih hrvatskih filmova - 'Tko pjeva zlo ne misli'. Ova glazbena komedija svoju popularnost duguje izvrsnoj režiji Kreše Golika, izvrsnom glumačkom odabiru, nizu popularnih hrvatskih pjesama te sjajnom, detaljnom prikazu života u predratnom Zagrebu. Redatelj filma Krešo Golik nagrađen je Brončanom arenom u Puli 1971. godine.

Na Božić na Drugom u 12 sati i 50 minuta ne propustite 'Imelu nad Manhattanom', romantičnu komediju koja će zabaviti cijelu obitelj te oživjeti ugođaj blagdana i duh Božića.

Božićnu večer od 20 sati provedite uz obiteljsku komediju 'Baka gangster', priču o dosadnoj bakici koja otkrije svom unuku da je nekad bila međunarodna kradljivica dragulja te zajedno s njim krene u novu pustolovinu - krađu krunskih dragulja. Zahvaljujući glumačkoj postavi proslavljenih zvijezda kao što su Joanna Lumley, Rob Brydon i Miranda Hart te urnebesnom cameo nastupu Robbieja Williamsa, 'Baka gangster' komedija je koju će s velikim zadovoljstvom i bez daha gledati cijela obitelj.

U 21 sat, slijedi francuski film 'Nedodirljivi' topla ljudska drama koja se temelji na istinitoj priči. Od 36 nominacija, film je osvojio 31 nagradu što kritike što publike, među ostalim i Zlatni globus za najbolji strani film, Cesara za najbolju mušku ulogu te nagradu David za najbolji europski film.

U 23 sata i 10 minuta, na ekrane stiže prava glazbena senzacija - snimka koncerta Robbieja Williamsa One Night at the Palladium. Ovo je obavezna lektira milijuna Robbiejevih obožavatelja iz cijelog svijeta, nastup uživo iz legendarne britanske dvorane London Palladium.

Na Štefanje, 26. prosinca na Drugom programu u 20 sati možete uživati uz već tradicionalan prijenos koncerta 'Božić u Ciboni'. U domove naših gledatelja prekrasne skladbe unijet će radost i duh veličanstvenog koncerta na Štefanje koji će okupiti više od 2.000 pjevača raznih društava i zborova uz cijenjene umjetnike i Božićni orkestar.

U 21 sat i 55 minuta, mini serija 'Božić donosi ljubav' upoznat će vas s odvažnom udovicom Ellie King.

Na našem specijaliziranom Trećem programu, tijekom božićnih blagdana gledatelji će moći uživati u cjelodnevnim filmskim maratonima u kojima će biti prikazani filmovi različitih žanrova i razdoblja.