PRAVI IZBOR

Budite korak ispred svih uz Huawei Mate 9

14.02.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Vrhunski dizajniran, ugodan i jednostavan za korištenje, munjevito brzo se puni, ima fantastičnu kameru i procesor kojem nema premca. Ništa čudno što ga poznati i slavni vole!

Huawei Mate 9 perjanica je kojoj je gotovo nemoguće odoljeti.

Iz sivila prosječnosti u kojoj tavori ogromna većina pametnih telefona s Androidom izdiže se elegantnim i profinjenim dizajnom poliranog metalnog kućišta glatke brušene teksture, u bojama koje će vas i vaše prijatelje ostaviti bez daha.

Mobitel velikog zaslona (5,9 inča) oblikovan je također kako bi bio što ugodniji za svakodnevno korištenje.

Upravo je to, između ostalog, bilo ključno za bivšeg pripadnika legendarne generacije hrvatskih nogometaša Vatrenih a danas poduzetnika Darija Šimića, koji je objeručke prihvatio priliku postati ambasadorom Matea 9 za Hrvatsku i time se svrstati uz velikane kao što su Leo Messi i Robert Lewandowski.

Dario Šimić i Huawei Mate 9 Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei Mobile Hrvatska

Dariju je mobitel jedan od najvažnijih alata u poslovanju. Razgovori s partnerima i kupcima, e-pošta, sastanci i dogovori... Poduzetniku poput njega, koji vodi više tvrtki, potreban je uređaj koji ne samo što odlično izgleda, već se na njega može osloniti u svakom trenutku i u svakom pogledu kako bi bio uvijek dostupan i upućen u sve što se događa.

Mate 9 ga neće iznevjeriti. Naprotiv.

Zahvaljujući potpuno novom pametnom čipsetu Kirin 960, s najboljim performansama na svijetu među procesorima za smartfone, Dario može računati na fantastično brz i nepokolebljivo pouzdan svakodnevni rad, bez obzira koristi li ovaj iznimni uređaj za surfanje webom, odgovaranje na e-poštu, gledanje videa, snimanje fotografija...

S lakoćom će se nositi s obavljanjem više zadaća odjednom, nudeći izvedbu iste razine kvalitete i 18 mjeseci nakon što je kupljen. Uz to je i štedljiv, pa opterećuje bateriju manje od drugih višejezgrenih procesora.

Mate 9 opremljen je baterijom kapaciteta 4.000 mAh i naprednom tehnologijom uštede koja Dariju omogućava i do dva dana intenzivnog korištenja prije no što će morati potražiti utičnicu.

No, čak i kad dođe do toga neće morati dugo čekati jer tu je tehnologija SuperCharge, s kojom će smartfon za 20 minuta napuniti dovoljno za cjelodnevno korištenje! A već deset minuta punjenja dostajat će za gledanje dva filma od početka do kraja.

Dario je aktivan i na Instagramu, pa mu nije svejedno kakvim je kamerama opremljen pametni telefon. Mate 9 i u tom segmentu briljira.

Druga generacija dvostruke stražnje Leica kamere dolazi s kombinacijom senzora u boji (RGB) s 12 megapiksela i crno-bijelog (monokromatskog) senzora s 20 megapiksela te otvorom blende f/2.2 i hibridnim zoomom s povećanjem 2x.

Zahvaljujući RGB senzoru fotografije će dosljedno vjerno reproducirati boje, dok će se monokromatski senzor pobrinuti za hvatanje sitnih pojedinosti i dati im dubinu po kojoj je Leica poznata.

U Huaweiju ništa nisu prepustili slučaju, pa su stražnjoj kameri dodali i optičku stabilizaciju slike i dosad neviđenu tehnologiju povezivanja piksela kako bi fotografije ispale super i u uvjetima slabije rasvjete, pogotovo noću.

A snima i video razlučivosti 4K!

Sjećate se kako smo spomenuli da Mate 9 ima pametan hardver? Zanima vas zašto? E, pa tu je kako bi podržao softver koji prati obrasce ponašanja i korištenja te s vremenom postaje inteligentniji i učinkovitiji.

Korisničko sučelje EMUI 5.0 stoga Dariju nudi novo iskustvo korištenja izvornog operativnog sustava Android. Ne samo što je smartfon pametniji i može naučiti što će mu trebati i kad, već će s vremenom znati rasporediti resurse kako bi izbjegao pad performansi, nakon nekog vremena prisutan kod svih pametnih telefona.

Intuitivno sučelje Dariju omogućuje da do više od 50 posto značajki može doći u samo dva, a do više od 90 posto značajki u samo tri klika. Učinkovito, zar ne?

Vrhunski dizajniran, ugodan i jednostavan za korištenje, munjevito brzo se puni, ima fantastičnu kameru i procesor kojem nema premca. Pa tko ne bi poželio Huawei Mate 9?

  • +6
Huawei Mate 9 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo