CJELOVITA NJEGA

3 razloga zašto si trebate priuštiti profesionalno čišćenje lica

24.10.2016 u 16:13

Bionic
Reading

3 razloga zašto si trebate priuštiti profesionalno čišćenje lica

Nužnost zbog prirodnih procesa u koži
Koža je živ i vrlo aktivan organ i prirodno je da žlijezde lojnice pojačano rade, a miteseri i povremeni upalni procesi samo su neke od posljedica njihovog rada. Stoga, redovito čišćenje lica neophodno je želimo li zdravu i lijepu kožu. Jedna od vodećih kozmetičarki u Zagrebu, Jasminka Herceg iz Bliss Instituta, ističe kako je čišćenje lica jedan od najstarijih tretmana njege kože koji se do danas nije značajno mijenjao.

Ugodan i bezbolan tretman

Valja reći kako danas, unatoč njegovim brojnim pozitivnim učincima, postoje brojni mitovi i zablude o mehaničkom istiskivanju loja iz pora za kojega se i vjeruje da je izrazito bolan te da je nakon njega potreban oporavak od barem nekoliko dana. Suprotno vjerovanjima, tretman je vrlo prijatan i potpuno bezbolan, a danas se preporučuje svim tipovima kože jednom u tri ili šest mjeseci. Mješovite i problematične kože čistit će se nešto češće i na taj način izbjeći proširene pore i eventualne ožiljke od upalnih procesa, a suhe i osjetljivije kože ovaj će tretman obavljati rjeđe i osigurati si dobar tonus koji je kod ovih koža ugrožen jer su iste sklone lišajevima i ranom opuštanju te preosjetljivosti na atmosferske utjecaje.


Cjelovitom njegom do potpunog efekta
Profesionalno čišćenje lica sastoji se od nekoliko faza tretmana, pri čemu je prva faza uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom i otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji će nam omogućiti lakšu ekstrakciju mitesera. Slijedi mehaničko čišćenje ili ekstrakcija u trajanju od najviše 30 minuta, kako bi se izbjeglo nasilno čišćenje pora. Nakon ekstrakcije slijedi tonificiranje i dezinfekcija pora visokom frekvencijom. Treća faza je smirivanje i hranjenje kože maskom za lice, koji opet ovisi o tipu i stanju kože koju smo tretirali. Kao četvrti segment, Jasminka posebice sugerira i masažu lica, vrata i dekoltea kako bi se dodatno potakli metabolički procesi kože i kako bi koža još bolje apsorbirala hranjive sastojke iz maske i kreme koja se nanosi po završetku tretmana. Masaža će se svakako preskočiti ukoliko se radi koži zahvaćenoj aknama kao i kod izuzetno osjetljivih koža.

Na kraju, valja opet naglasiti kako je čišćenje lica bitno jednako kao i pranje zubi, zbog čega se mora tretirati kao osnovna higijena kože, našeg najvećeg i izuzetno aktivnog organa.

Naručite se već danas na profesionalno čišćenje lica, navedite Preporučio Tportal! i ostvarite 15 % popusta na spomenuti tretman! Čekamo vas u Blissu institutu!